Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού

Ανεξάρτητος Εθνικός Οργανισμός Δικαιωμάτων του Παιδιού - Κύπρος

Το μέτρο του περιορισμού υπήρξε μια τεράστια πρόκληση για όλους μας. Βρεθήκαμε μπροστά σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση που καλούμασταν να τη διαχειριστούμε. Έτσι με τους συνεργάτες μου είχαμε την ιδέα να δημιουργήσουμε μια νέα πρόκληση για όλους εσάς έτσι που να ανταλλάσσαμε, στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ιδέες για δημιουργική απασχόληση στο σπίτι: #The Right Challenge. Είχα δεσμευτεί ότι, με το τέλος της πρόκλησης θα τραγουδούσα ένα κομμάτι ραπ, ένα είδος μουσικής όχι τόσο οικείο σε μένα που μεγάλωσα με άλλα ακούσματα. Οι Λειτουργοί του Γραφείου με παρέσυραν και εγώ με τη σειρά μου παρέσυρα μαζί μου και άλλους. Άτομα διαφορετικής ηλικίας, κοινωνικού ή οικονομικού υπόβαθρου με κοινό χαρακτηριστικό τη πίστη μας στα ανθρώπινα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια του ανθρώπου.

Τριάντα άτομα λοιπόν, όσα και τα χρόνια υιοθέτησης της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού, ενώσαμε τις φωνές και τις δυνάμεις και μεταμορφώσαμε την πρόκληση του ραπ σε μια μοναδική εμπειρία! Η φωνή μας, ένα ευχαριστώ προς όλους τους επαγγελματίες και προς όσους συμμετείχαν ενεργά στη διασφάλιση των δικαιωμάτων για όλους μας, τόσο αυτούς που βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή, όσο και αυτούς που πέρασαν απαρατήρητοι μα συνέβαλαν τα μέγιστα στην προσπάθεια περιορισμού της πανδημίας.

Θα ήταν τέλος παράλειψη μου, να μην πω ένα θερμό ευχαριστώ, στον Σταύρο Σταύρου για τη συγγραφή των στίχων, στον Αντρέα Μιχαλόπουλο για τη σύνθεση της μουσικής, αλλά και στα 30 άτομα, ενήλικες και παιδιά, που εθελοντικά και με ενθουσιασμό συμμετείχαν στην παραγωγή του τραγουδιού.

Στίχοι: Σταύρος Σταύρου

Μουσική: Αντρέας Μιχαλόπουλος

Συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά: Μικέλ Αλβάρεζ, Μάριος Ανδρέου, Αράξια Αρατζιάν, Αλόνσο Αρίας, Αγγελική Γεωργίου, Κυριάκος Γεωργίου, Μαριλία Γεωργίου, Δήμητρα Δράκου, Στυλιανή Δράκου, Δημήτρης Κουρτελαρίδης, Μικαέλα Κυθρεώτη Μχλάπα, Κυριάκος Κυριάκου, Χριστιάνα Λουκά, Ανδρέας Μακρυγιάννης, Μενέλαος Μακρυγιάννης, Στέλιος Μάππουρας, Μαρίνα Μιχαήλ, Δέσπω Μιχαηλίδου, Μελίντα Έστερ Μχλάπα, Ντέμιεν Νκοσινάτι Μχλάπα, Κωνσταντίνος Νικολάου, Πάρης Ξενοφώντος, Βαλεντίνα Ξυρίχη, Άννα Μουρούζη Πολυκάρπου, Γιώργος Προκοπίου, Μαρία Ρωσσίδου, Ελένη Σιδερά, Παναγιώτης Τάνος, Γαβριέλα Τιμοθέου, Σίλια Χριστοδούλου

Φιλική Συμμετοχή: Λουκάς Πολυκάρπου, Νεόφυτος Πολυκάρπου, Ελισάβετ Γεωργίου

Συνέβαλαν: Αθηνά Νεοφύτου, Sky Drones Cyprus

Ηχογράφηση: Studio Suite 16

Μοντάζ: Νικόλας Λοΐζου


Το βίντεο με υπότιτλους:

Κατεβάστε το αρχείο Word ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Η καλύτερη μέρα final.docxΠίσω στην προηγούμενη σελίδα

Back To Top