Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού

Ανεξάρτητος Εθνικός Οργανισμός Δικαιωμάτων του Παιδιού - Κύπρος

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή βράβευσης για τη δράση «Θεατροϊστορίες», η οποία συνδιοργανώθηκε από το Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου και την Επίτροπο Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού. Στο πλαίσιο της δράσης, συντελεστικές ομάδες από σχολικές μονάδες δημιούργησαν πρωτότυπα βίντεο με θεματική που είχε ως αφετηρία ένα δόκιμο θεατρικό έργο που διάβασαν και τα ενέπνευσε. Απώτερος στόχος η καλλιέργεια θεατρικής κουλτούρας και η ενασχόληση με το θεατρικό κείμενο, ως βάση για την άσκηση του δικαιώματος ελεύθερης δημιουργικής έκφρασης.

Απευθυνόμενη προς τα παιδιά, συγχαίροντας όλες τις ομάδες για τις δημιουργίες τους, οι οποίες δημιούργησαν μια αμφίδρομη σχέση με το θεατή ανοίγοντας ένα συνδιαλογισμό και κανάλι κριτικού διαλόγου προβάλλοντας σύγχρονα και διαχρονικά μηνύματα, η Επίτροπος υπογράμμισε την ανάγκη διασφάλισης του δικαιώματος του παιδιού στη συμμετοχή σε καλλιτεχνικές παραγωγές, είτε ως καταναλωτές είτε ως παραγωγοί τέχνης και πολιτισμού. Παράλληλα, η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ΘΟΚ απευθυνόμενη ειδικά στα παιδιά, τόνισε πως οι τέχνες αποτελούν ένα από τα πιο πολύτιμα εφόδια για να μπορέσει ο άνθρωπος να ανταπεξέλθει στα όσα συναντά και ευχήθηκε να κρατήσουν τις τέχνες και το θέατρο για πάντα στη ζωή τους. Συνεχάρη τις ομάδες για τη δημιουργικότητά τους, την αγάπη τους για τις τέχνες, την ομαδικότητα, και το κοινό όραμα που πρέπει να μοιράζεται μια ομάδα προκειμένου να συνυπάρξει και να δημιουργήσει άξια βράβευσης αποτελέσματα.

Στην τελετή βραβεύθηκαν η ομάδα του Γυμνασίου Αγλαντζιάς με το 1ο Βραβείο Γυμνασίων, η ομάδα του Λυκείου Αρχ. Μακαρίου Γ΄ Δασούπολης με το 1ο Βραβείο Λυκείων, η ομάδα του Λυκείου Αγίου Χαραλάμπους Έμπας με το 2ο Βραβείο Λυκείων και η ομάδα του Λυκείου Γιαννάκη Ταλιώτη Γεροσκήπου με το 3ο Βραβείο Λυκείων. Σε όλους/ες τους/τις συμμετέχοντες/ουσες παραχωρήθηκε Κάρτα Θεατρόφιλου από τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, ενώ το κάθε παιδί των δημιουργικών συντελεστικών ομάδων που διακρίθηκαν έλαβε ως βραβείο ένα tablet με πληκτρολόγιο.

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη του Τομέα Αθλητισμού και Πολιτισμού Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.
Κατεβάστε το αρχείο Word Δελτίο Τύπου Απονομή Βραβείων Θεατροϊστορίες 8.4.22.docxΠίσω στην προηγούμενη σελίδα

Back To Top