Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού

Ανεξάρτητος Εθνικός Οργανισμός Δικαιωμάτων του Παιδιού - Κύπρος

Λήξη εκπαιδευτικού προγράμματος «Στη Δικαιωματοχώρα» για τη Σχολική Χρονιά 2018-19Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία για τη σχολική χρονιά 2018-2019 το πρόγραμμα Δικαιωματοχώρα. Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην εισαγωγική ενημέρωση των παιδιών στις πρόνοιες και τις Βασικές Αρχές της Σύμβασης και, παράλληλα, στη γνωριμία και διαβούλευση των παιδιών και των εκπαιδευτικών με την Επίτροπο σε θέματα που αφορούν την εφαρμογή και τη διδασκαλία των προνοιών της Σύμβασης στα σχολεία. Το πρόγραμμα έχει διάρκεια τριών ωρών για παιδιά Δημοτικού και δυο ωρών για παιδιά Προδημοτικής, και συμπεριλαμβάνει ποικίλες δραστηριότητες βιωματικού χαρακτήρα μέσα από τις οποίες παρέχονται βασικές γνώσεις για τα δικαιώματα του παιδιού και, ταυτόχρονα, καλλιεργούνται θετικές στάσεις και αξίες που προάγουν τον αλληλοσεβασμό και την αποδοχή.

Το πρόγραμμα υποστηρίζεται με εκπαιδευτικό υλικό που αποστέλλεται από την Επίτροπο προς τα σχολεία, πριν την επίσκεψη των παιδιών, καθώς επίσης, με εκπαιδευτικό υλικό που έχει ως στόχο την ενθάρρυνση ανάπτυξης δράσεων από τα παιδιά στο επίπεδο της σχολικής μονάδας μετά από τη συμμετοχή τους. Οι συμμετοχές των σχολείων και οι καλές πρακτικές που αυτά υλοποιούν δημοσιοποιούνται στην ιστοσελίδα της Επιτρόπου, με στόχο την ενθάρρυνση και υποστήριξη της ευρύτερης εκπαιδευτικής κοινότητας.

Κατά τη σχολική χρονιά 2018-2019 συμμετείχαν στο πρόγραμμα συνολικά 65 σχολεία (εκ των οποίων 12 νηπιαγωγεία και 53 δημοτικά σχολεία). Ο συνολικός αριθμός των παιδιών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα φέτος ανέρχεται γύρω στα 1556 παιδιά. Αξίζει να αναφερθεί ότι το πρόγραμμα Δικαιωματοχώρα εφαρμόστηκε σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου. Συγκεκριμένα, ταξίδεψε σε 35 σχολεία στην επαρχία Λευκωσίας, σε 3 σχολεία της επαρχίας Λεμεσού, σε 6 σχολεία της επαρχίας Πάφου, σε 15 σχολεία της επαρχίας Λάρνακας και σε 5 της επαρχίας Αμμοχώστου.

Πίσω στην προηγούμενη σελίδα

Back To Top