Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού

Ανεξάρτητος Εθνικός Οργανισμός Δικαιωμάτων του Παιδιού - Κύπρος

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2008, το διήμερο σεμινάριο για Λειτουργούς Ευημερίας με θέμα ¨Εφαρμογή της Σύμβασης για τα δικαιώματα του παιδιού στην παιδική προστασία και υγεία¨. Το σεμινάριο διοργανώθηκε από το Γραφείο της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού και εντάσσεται στην Σειρά Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων ΓΕΠ. Εισηγητής του σεμιναρίου ήταν η Δρ Ελένη Αγάθωνος, Εμπειρογνώμων Παιδικής Προστασίας και καλή γνώστης των συνθηκών που επικρατούν στην Κύπρο στον τομέα της Παιδικής Προστασίας.

Την τελετή έναρξη τίμησε με την παρουσία της η έντιμη Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Σωτηρούλλα Χαραλάμπους η οποία απεύθυνε και χαιρετισμό. Χαιρετισμό απεύθυνε επίσης η κα Λήδα Κουρσουμπά, Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Το σεμινάριο παρακολουθήθηκε από τους συμμετέχοντες με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού οι θεματικές του ενότητες ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες των κοινωνικών λειτουργών για συνεχή επιμόρφωση στους συγκεκριμένους τομείς. Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με Βιωματικά Εργαστήρια κατά τα οποία οι επαγγελματίες κλήθηκαν να σχεδιάσουν προγράμματα με άξονα τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού εφαρμόζοντας στην πράξη τις αρχές και τις καλές πρακτικές οι οποίες τους μεταδόθηκαν από την κα Αγάθωνος.

Η επιτυχία του σεμιναρίου η οποία διαφάνηκε από την ενεργή συμμετοχή των Λειτουργών Ευημερίας καθ΄όλη την διάρκεια του σεμιναρίου και από τον ενθουσιασμό ο οποίος διακατείχε τους Λειτουργούς ικανοποιεί ιδιαίτερα το Γραφείο μας το οποίο δεσμεύεται να συνεχίσει την σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων ΓΕΠ απευθυνόμενο και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες οι οποίες ασχολούνται με παιδιά.
Για να δείτε κάποιες από τις παρουσιάσεις του σεμιναρίου επιλέξτε τις πιο κατω επιλογές

Κατεβάστε το αρχείο PowerPoint 1- ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ.ppt
Κατεβάστε το αρχείο PowerPoint 2 - TO ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ.ppt
Κατεβάστε το αρχείο PowerPoint 5 - Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ.ppt
Πίσω στην προηγούμενη σελίδα
Back To Top