Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού

Ανεξάρτητος Εθνικός Οργανισμός Δικαιωμάτων του Παιδιού - Κύπρος

Ανακοίνωση διοργάνωσης Εργαστηρίου για Παιδιά τα οποία συμμετείχαν σε επαγγελματικές παραγωγές στο χώρο των ΜΜΕ και του θεάματος


Η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, Λήδα Κουρσουμπά, συνειδητοποιώντας την αύξηση των τηλεοπτικών παραγωγών και καλλιτεχνικών παραστάσεων στις οποίες συμμετέχουν παιδιά, έθεσε για το 2016-17 ανάμεσα στις προτεραιότητές της, την καλλιέργεια κουλτούρας σεβασμού και διασφάλισης των δικαιωμάτων των παιδιών, τόσο στα ΜΜΕ όσο και στο χώρο του θεάματος. Για την επίτευξη του στόχου αυτού προγραμματίζεται η δημιουργία Οδηγού με Κατευθυντήριες Γραμμές στον οποίο θα περιγράφονται οι διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούνται σε τέτοιου είδους παραγωγές. Στα πλαίσια της εν λόγω δράσης η Επίτροπος, διοργανώνει Εργαστήρι στο οποίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6–18 ετών τα οποία συμμετείχαν σε επαγγελματικές παραγωγές στο χώρο των ΜΜΕ ή/του θεάματος, προκειμένου να λάβει τις απόψεις τους.


Πρόκειται για βιωματικό Εργαστήρι που στοχεύει στην καταγραφή των μέχρι σήμερα εμπειριών των παιδιών από τη συμμετοχή τους σε παραγωγές στα ΜΜΕ ή/και στο χώρο του θεάματος, καθώς και στη λήψη, κατόπιν εκπαίδευσης στα δικαιώματά τους, των απόψεων/εισηγήσεών τους σχετικά με τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους κατά τη συμμετοχή τους σε αυτές.


Βασική προϋπόθεση συμμετοχής στο εργαστήρι είναι η εμπειρία συμμετοχής των παιδιών σε επαγγελματικές τηλεοπτικές παραγωγές (π.χ. διαγωνιστικά παιχνίδια π.χ. ταλέντων, καλλιστεία, εκπομπές τύπου ριάλιτι, σειρές μυθοπλασίας, εκπομπές ενημερωτικού/ψυχαγωγικού/πολιτιστικού χαρακτήρα, κινηματογραφικές ταινίες, διαφημίσεις) ή σε επαγγελματικές καλλιτεχνικές παραγωγές (π.χ. θεατρικές/ μουσικές/ χορευτικές παραστάσεις, ορχήστρες/συναυλίες).

Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 7-8 Ιουλίου 2016 και ανάλογα με τον αριθμό και την ηλικία των παιδιών που θα δηλώσουν συμμετοχή θα διοργανωθούν είτε δύο μονοήμερα εργαστήρια, (ένα για παιδιά δημοτικής και ένα για παιδιά μέσης εκπαίδευσης), είτε ένα διήμερο εργαστήρι με μια ηλικιακή ομάδα (δημοτικής ή μέσης εκπαίδευσης).

Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί στο Γραφείο της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, Γωνιά Απελλή και Παύλου Νιρβάνα , 5ος Όροφος, 1496 Λευκωσία.


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αποταθείτε τηλεφωνικώς στην Ελένη Κοτζιαμάνη στο 22 872325 ή στον Κυριάκο Μιχαήλ στο 22 873132 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση childcom@ccr.gov.cy.


Για δηλώσεις συμμετοχής πατήστε ΕΔΩ. Οι συμπληρωμένες δηλώσεις συμμετοχής να αποσταλούν είτε στο childcom@ccr.gov.cy ή μέσω φαξ: 22 872365. Τελευταία ημερομηνία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής είναι στις 22 Ιουνίου 2016.
Κατεβάστε το αρχείο Word Εργαστήριο για παρουσία παιδιών στα ΜΜΕ 7-8.07.16.doc


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα

Back To Top