Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού

Ανεξάρτητος Εθνικός Οργανισμός Δικαιωμάτων του Παιδιού - Κύπρος

Εκδήλωση της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού ενάντια στο σχολικό εκφοβισμό, με τίτλο «Πάρε Θέση Δώσε το Χέρι»

8 Μαρτίου 2014, 11:00-13:00, The Mall of Cyprus, Λευκωσία

Για φωτογραφικό υλικό της εκδήλωσης, πατήστε ΕΔΩ


Μέσα στις προτεραιότητες της Επίτροπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, κας Λήδας Κουρσουμπά, από το 2013, είναι η πρόληψη και καταπολέμηση της βίας στο σχολείο και, ιδιαίτερα, του σχολικού εκφοβισμού.

Στα πλαίσια των δράσεων της, και ως μέλος του Δικτύου Ενάντια στη Βία στο Σχολείο, διοργάνωσε, με τη συμμετοχή της Ομάδας Εφήβων Συμβούλων της (ΟΕΣ), εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού στο θέμα του σχολικού εκφοβισμού.

Η εκδήλωση είχε τίτλο, «Πάρε Θέση Δώσε το Χέρι» και πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 8 Μαρτίου, από τις 11:00-13:00, στο The Mall of Cyprus, στη Λευκωσία.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα σύντομο τελετουργικό έναρξης, παρουσία της Επιτρόπου, άλλων αξιωματούχων και φορεών-μελών του Δικτύου Ενάντια στη Βία στο Σχολείο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, προβλήθηκαν δύο βίντεο με θέμα το σχολικό εκφοβισμό. Τα βίντεο αποτελούν, κατεξοχήν, δημιουργία παιδιών και βραβεύτηκαν στο Διαγωνισμό Παραγωγής Σύντομου Βίντεο μεταξύ Λυκείων και Τεχνικών Σχολών, τον οποίο προκήρυξε και στήριξε η Επίτροπος, το 2013.

Επιπλέον, υπήρξε ζωντανή ραδιοφωνική μετάδοση της εκδήλωσης, από το ΡΙΚ και οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις τους και τη στήριξή τους στο σκοπό.

Το υλικό της εκδήλωσης διανεμήθηκε στο κοινό από μέλη της ΟΕΣ, η συμβολή της οποίας αποτελεί συνέχεια των δράσεών της γύρω από το συγκεκριμένο θέμα. Κατά τη διάρκεια της θητείας της συγκεκριμένης Ομάδας, τα μέλη της είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε βιωματικά εργαστήρια, ειδικά επικεντρωμένα στο θέμα του σχολικού εκφοβισμού, να εκφράσουν τις απόψεις τους στην Επίτροπο Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού και, στη συνέχεια, στον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού και να συμμετέχουν σε τηλεοπτικό πρόγραμμα ειδικά αφιερωμένο στο συγκεκριμένο θέμα.Κατεβάστε το αρχείο Word 2 Δελτίο Τύπου Εκδήλωση 8 μαρτίου 2014.doc


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα

Back To Top