Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού

Ανεξάρτητος Εθνικός Οργανισμός Δικαιωμάτων του Παιδιού - ΚύπροςΣτο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου SEBI, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, το Παρατηρητήριο για τη Βία στο Σχολείο-Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου και το Center for Social Innovation (CSI), ανακοινώνουν την έναρξη εγγραφών για το διήμερο διαδικτυακό εργαστήριο επαγγελματικής ανάπτυξης εκπαιδευτικών και άλλων επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εκπαίδευσης, ευημερίας και διασφάλισης των δικαιωμάτων του παιδιού. Το εργαστήριο θα διεξαχθεί εξ αποστάσεως, σε δύο μέρη, το Σάββατο, 12 και το Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου, 2022, από τις 10:00 μέχρι τις 13:00.

Κατά τη διάρκεια του διήμερου εργαστηρίου θα προσφερθούν θεματικά εργαστήρια στις ακόλουθες ενότητες:
1) Η Αρχή Διασφάλισης του Συμφέροντος του Παιδιού και η εφαρμογή της στο σχολείο.
2) Πεδία εφαρμογής της Αρχής Διασφάλισης του Συμφέροντος του Παιδιού στο σχολείο.
3) Αφαιρώντας την ταμπέλα του «προβληματικού παιδιού»: κατανόηση, πρόληψη και αντιμετώπιση προβλημάτων συμπεριφοράς με χρήση των ψυχοπαιδαγωγικών μεθόδων της Συστημικής προσέγγισης.
4) Το δικαίωμα του παιδιού να ακούγεται και να λαμβάνεται υπόψη ως προϋπόθεση για τη διασφάλιση του συμφέροντός του στο σχολείο.
5) Διαφοροποιημένη διδασκαλία για διασφάλιση του συμφέροντος του παιδιού σε τάξεις μικτής ικανότητας
6) Η διαμορφωτική αξιολόγηση ως εργαλείο διασφάλισης του συμφέροντος του παιδιού.
7) Πρωτόκολλα και διαδικασίες παρατήρησης και αξιολόγησης των πρακτικών διασφάλισης του Συμφέροντος του Παιδιού στο σχολείο.
8) Συνεργασία σχολείου γονέων για τη διασφάλιση του συμφέροντος του παιδιού.


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 22/1/2022 μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας εγγραφών Google, στον πιο κάτω σύνδεσμο:

Οι κωδικοί για σύνδεση θα αποσταλούν στους συμμετέχοντες μέσω email, τρεις μέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Αναμένεται ότι οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν και τις δύο ημέρες του εργαστηρίου.
Σημειώνεται ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετάσχουν στο διήμερο εργαστήριο θα έχουν προτεραιότητα στην επόμενη φάση του έργου (περίοδο Μαρτίου-Μαΐου 2022) που αφορά στην υποστήριξη για σχεδιασμό και υλοποίηση ενός σχεδίου δράσης με θέμα την προώθηση και διασφάλιση του Συμφέροντος του Παιδιού στις σχολικές μονάδες.

Πληροφορίες για το έργο SEBI
Το SEBI είναι το ακρώνυμο για το ευρωπαϊκό έργο “Securing the Best Interest of the Child in Educational School Administration”. Σκοπός του έργου είναι η ενίσχυση των διαδικασιών που αφορούν στην αναγνώριση και διασφάλιση του Συμφέροντος του Παιδιού στα Σχολεία, αναπτύσσοντας εργαλεία και διαδικασίες για την υποστήριξη του έργου των εκπαιδευτικών, διευθυντών σχολείων αλλά και άλλων επαγγελματιών που ασχολούνται με την εκπαίδευση, προστασία και ευημερία των παιδιών. Στο έργο, που

συντονίζεται από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, συμμετέχουν 9 συνολικά εταίροι από Κύπρο, Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία και Σουηδία: Πανεπιστήμιο Ουψάλα, Σουηδία (Folkuniversitetet, Stiftelsen kursverksamheten vid Uppsala Universitet, Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, Κύπρος, Storytellme, Πορτογαλία, το Παρατηρητήριο για τη Βία στο Σχολείο- Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, Κύπρου, Πανεπιστήμιο Βαλένθιας, Ισπανία, Center for Social Innovation (CSI), Κύπρος, το Sweden Emilia Romagna Network (SERN), Ιταλία και το Stimmuli for social change, Ελλάδα.


Στο πλαίσιο του έργου έχει αναπτυχθεί μια σειρά από διαδραστικές ενότητες ασύγχρονης τηλεμάθησης για εκπαιδευτικούς και διευθυντές σχολείων σε έξι γλώσσες. Οι ενότητες είναι διαθέσιμες δωρεάν στην πλατφόρμα SEBI https://sebi-erasmus.eu

Περισσότερες πληροφορίες για το SEBI μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα https://sebi-project.eu/, στην πλατφόρμα ασύγχρονης τηλεμάθησης https://sebi-erasmus.eu αλλά και στο facebook

https://www.facebook.com/SEBIerasmus/

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Συντονιστή του έργου στο sebi.eu.ka3@gmail.com

Κατεβάστε το αρχείο Word Ανακοίνωση_έναρξης εγγραφών_σεμινάρια_SEBI 14.01.2022.docx


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα

Back To Top