Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού

Ανεξάρτητος Εθνικός Οργανισμός Δικαιωμάτων του Παιδιού - Κύπρος

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

ΣΤΟ Β΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΛΙΟΜΕΤΟΧΟΥ

Στις 7 Μαρτίου 2014, η Επίτροπος πραγματοποίησε επίσκεψη στο Β’ Δημοτικό Σχολείο Παλιομετόχου στο πλαίσιο του προγράμματος των επισκέψεων της στα σχολεία «Δώσε φωνή στην άποψή σου». Η Επίτροπος είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τη Διευθυντική Ομάδα και τον Διδασκαλικό Σύλλογο για θέματα που αφορούν στα δικαιώματα του παιδιού και θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Γραφείου της. Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιελάμβανε βιωματικό εργαστήρι που είχε στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα που αφορούν τα δικαιώματά τους και σε θέματα σχετικά με το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού.


Κατά την επίσκεψη, η Επίτροπος είχε την ευκαιρία να ακούσει τις απόψεις των παιδιών που έλαβαν μέρος στο βιωματικό εργαστήρι και των μελών του Κεντρικού Μαθητικού Συμβουλίου σε σχέση με το σχολικό εκφοβισμό. Επιπλέον, η Επίτροπος παρακολούθησε παρουσίαση που ετοίμασαν τα παιδιά του σχολείου σε σχέση με τα δικαιώματά τους και σε σύντομο χαιρετισμό της προς τα παιδιά εξέφρασε το θαυμασμό της και απένειμε τα συγχαρητήριά της για την αξιέπαινη προσπάθεια που καταβάλει η σχολική μονάδα.

Τέλος, η Επίτροπος εγκαινίασε εικαστική παρέμβαση στο σχολικό χώρο που είχε στόχο την προώθηση και ενίσχυση της θετικής εικόνας των παιδιών για το σχολείο τους ενώ είχε και την ευκαιρία να συνομιλήσει με παιδιά που φοιτούν στην ειδική μονάδα που λειτουργεί στο σχολείο και να ενημερωθεί για την εκπαίδευσή τους.Κατεβάστε το αρχείο Word Επίσκεψη της Επιτρόπου στο Β΄ Δημοτικό Σχολείο Παλιομετόχου.docx


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα

Back To Top