Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού

Ανεξάρτητος Εθνικός Οργανισμός Δικαιωμάτων του Παιδιού - Κύπρος


Η ActionAid είναι ένας διεθνής αναπτυξιακός οργανισμός που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 40 χώρες και συνεργάζεται με τους κατοίκους των φτωχότερων χωρών του κόσμου για την καταπολέμηση της φτώχειας και της ανισότητας. 
Το όραμά και η αποστολή του είναι ένας κόσμος χωρίς απόλυτη φτώχεια, ανισότητα και αδικία όπου όλοι οι άνθρωποι ζουν αξιοπρεπώς και απολαμβάνουν τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα τους. Δουλεύει μαζί με τους φτωχούς και περιθωριοποιημένους ανθρώπους του αναπτυσσόμενου κόσμου, σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους.
 

Σύμβουλος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών σε θέματα παγκόσμιας ανάπτυξης από το 1991, η ActionAid, ασκεί πίεση στα διεθνή κέντρα λήψης αποφάσεων ώστε να αναθεωρηθούν αποφάσεις και πρακτικές που πλήττουν την ανάπτυξη των φτωχών περιοχών του πλανήτη μας.


Η ActionAid αποτελεί μια μοναδική συνεργασία ανθρώπων που αγωνίζονται για έναν καλύτερο κόσμο, έναν κόσμο όπου όλοι οι άνθρωποι θα έχουν αρκετή τροφή, πόσιμο νερό, εκπαίδευση και έναν ενεργό ρόλο στην κοινωνία. 35 χρόνια  στέκεται στο πλευρό των συνανθρώπων μας, σε περισσότερες από 40 χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου και ενώνον τις δυνάμεις τους ενάντια στη φτώχεια και τα βαθύτερα αίτια της. 


Σε όλες τις χώρες όπου αναπτύσσουν τα προγράμματά μας δεν επιβάλουν λύσεις. Δουλεύουν μαζί με τους κατοίκους του αναπτυσσόμενου κόσμου, αναζητώντας νέες προοπτικές, αξιοποιώντας τις δυνατότητές μας στο μέγιστο και δημιουργώντας βασικές υποδομές ώστε οι βελτιώσεις στις συνθήκες διαβίωσής τους να είναι μόνιμες και ουσιαστικές. Σύμβουλος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών σε θέματα παγκόσμιας ανάπτυξης από το 1991, η ActionAid, ασκεί πίεση στα διεθνή κέντρα λήψης αποφάσεων ώστε να αναθεωρηθούν αποφάσεις και πρακτικές που πλήττουν την ανάπτυξη των φτωχών περιοχών του πλανήτη μας και τις καθηλώνουν σε έναν φαυλο κύκλο φτώχειας.


Η Action Aid σε συνεργασία με τον Κυπριακό Μη Κυβερνητικό Οργανισμό το Σπίτι της Ευρώπης, διοργάνωσε εκδήλωση που στόχο έιχε να παρουσιάσει το έργο της Action Aid στην Κύπρο. Η εκδηλωση αυτή τέθηκε κάτω από την αιγίδα της Επιτρόπου.

Για να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Action Aid Ελλάδας και να ανημερωθείτε για τις δραστηριότητές της πατήστε εδώ

Κατεβάστε το αρχείο Word Omilía AlexandrasMitsotaki 5-12-08.doc
Κατεβάστε το αρχείο Word Xairetismos Epitropou - Action Aid - 5-12-2008.doc


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα

Back To Top