Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού

Ανεξάρτητος Εθνικός Οργανισμός Δικαιωμάτων του Παιδιού - Κύπρος


Αγαπημένα μου παιδιά, νέοι και νέες της Κύπρου,    Νιώθω την ανάγκη και την υποχρέωση, ως Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, να απευθυνθώ σε εσάς, γιατί οφείλουμε να σας αντιμετωπίζουμε ως πολίτες του σήμερα. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες βιώνουμε δραματικές και καταλυτικές αλλαγές στην πατρίδα μας. Περνούμε εξαιρετικά δύσκολες ώρες.

    Αφουγκράζομαι και συμμερίζομαι την αναστάτωσή σας. Δεν περιμένω η πικρία, ο θυμός και η απογοήτευση που νιώθετε να εξαφανιστούν από τη μια στιγμή στην άλλη. Δεν φταίτε εσείς για ό,τι συνέβη. Οι ευθύνες βαραίνουν αποκλειστικά εμάς τους ενήλικες. Πρέπει όμως να βλέπουμε στο μέλλον. Η αποδοχή της νέας πραγματικότητας είναι αυτή που θα μας βοηθήσει να πάμε μπροστά. Η κατάσταση είναι κρίσιμη, αλλά διαχειρίσιμη, αν το θελήσουμε και το επιδιώξουμε. Για να προχωρήσουμε, η δική σας συμβολή είναι απαραίτητη. Εκφραστείτε για όσα συμβαίνουν, για όσα νιώθετε, για όσα θέλετε να πείτε και για όσα θέλετε να αλλάξουν, με τρόπο πάντα θετικό και δημιουργικό.

    Την ίδια ώρα, η οικογένεια και οι φίλοι σας ίσως χρειαστούν τη συμπαράσταση, την κατανόηση και την αγάπη σας. Το παιδί που κάθεται στο διπλανό θρανίο σκεφτικό, το παιδί που αποτραβιέται από την παρέα, το παιδί που μπορεί να γελά αλλά μέσα του κλαίει, χρειάζεται τη δική σας στήριξη. Είναι σημαντικό σε αυτές τις δύσκολες ώρες να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις με τους δικούς μας ανθρώπους. Όλοι πρέπει να είμαστε ενωμένοι, ψύχραιμοι και ο καθένας, με τον τρόπο του και στο χώρο του, να βοηθήσει και να συμπαρασταθεί στους γύρω του.

    Αγαπημένα μου παιδιά, νέοι και νέες της Κύπρου,

    Σε αυτή τη δύσκολη διαδρομή, πυξίδα μας, ως κοινωνία, πρέπει να είναι η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά. Η Κύπρος κάνει μια νέα αρχή, ξεκινά μια νέα πορεία. Οι ενήλικες οφείλουμε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να εργαστούμε με εσάς στο πλάι μας, θέτοντας ως πρώτη μας προτεραιότητα τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος. Εσείς είστε η δύναμή μας. Είστε η μεγαλύτερη πηγή έμπνευσης για μας. Γιατί η μοναδικότητα του καθενός από εσάς δεν έχει τιμή, παρά μόνο αξία.Κατεβάστε το αρχείο Acrobat Μήνυμα Επιτρόπου για Οικονομική Κρίση.pdf


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα

Back To Top