Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού

Ανεξάρτητος Εθνικός Οργανισμός Δικαιωμάτων του Παιδιού - Κύπρος


Αρ. Φακ. ΓΕΠ. : 11.17.08.03.429


Δημόσια Ανακοίνωση Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, Λήδας Κουρσουμπά, αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα στην εφημερίδα «Πολίτης»

15/1/2016


Σε σχέση με σημερινό (Παρασκευή 15 Ιανουαρίου) δημοσίευμα στην εφημερίδα «Πολίτης» με τίτλο “Απανθρωπιά για 15χρονο” (σελ. 27) στο οποίο προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού δεν έχει, μέχρι στιγμής βοηθήσει, με οποιοδήποτε τρόπο το συγκεκριμένο παιδί, η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, Λήδα Κουρσουμπά δηλώνει τα ακόλουθα:

Η Επίτροπος είχε ενημερωθεί σχετικά με την περίπτωση του συγκεκριμένου παιδιού από το 2013. Η Επίτροπος άμεσα διερεύνησε μέσω των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας (ΥΚΕ) και διαπίστωσε ότι το παιδί, διαβιεί σε ένα περιβάλλον που του παρέχει ασφάλεια και προστασία. Στη συνέχεια με αριθμό παρεμβάσεων της, κινητοποίησε τις ΥΚΕ προκειμένου να ξεκινήσουν τις απαραίτητες νομικές και δικαστικές διαδικασίες που θα οδηγούσαν, εν τέλει, στην ανάληψη της κηδεμονίας του παιδιού από τον πατριό του.

Πρόσφατα, η Επίτροπος ενημερώθηκε ότι οι εν λόγω νομικές διαδικασίες δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί, εν πολλοίς, εξαιτίας συγκεκριμένου νομικού προβλήματος (δηλαδή νομικού κενού) το οποίο επηρεάζει ευρύτερα, τα ασυνόδευτα παιδιά που βρίσκονται στην επικράτεια της Δημοκρατίας. Ως εκ τούτου, σε μια προσπάθεια να ληφθούν διορθωτικά μέτρα για το εν λόγω θέμα καθότι επηρεάζει μια ιδιαίτερα ευάλωτη ομάδα παιδιών, επεξέτεινε τις παρεμβάσεις της προς τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας. Στο μεταξύ, και σε αναμονή της απάντησης του Γενικού Εισαγγελέα, η Επίτροπος εξαντλεί όλες τις δυνατές ενέργειες, εντός του πλαισίου των αρμοδιοτήτων που της παρέχει ο Νόμος, προκειμένου να διασφαλιστεί, στο μέγιστο δυνατό βαθμό του συμφέρον του συγκεκριμένου παιδιού.Κατεβάστε το αρχείο Word Ανακοίνωση ΕΠΔΠ Εφημερ.Πολίτης 15.01.2016.doc


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα

Back To Top