Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού

Ανεξάρτητος Εθνικός Οργανισμός Δικαιωμάτων του Παιδιού - Κύπρος

Μήνυμα Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Λήδας Κουρσουμπά προς τις μαθήτριες και τους μαθητές με την ευκαιρία της νέας σχολικής χρονιάς 2013-2014

17/09/2013

Αγαπημένα μου παιδιά,

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω, ως Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, ότι παραμένω δίπλα σας, προωθώντας και προασπίζοντας το δικαίωμά σας σε μια εκπαίδευση φιλική προς τα παιδιά και συνάμα ποιοτική. Μια δημοκρατική εκπαίδευση που θεμελιώνεται και προάγει το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα γενικά και τα δικαιώματα του παιδιού πιο ειδικά.

Μαζί με σας, διεκδικώ ένα σχολείο παιδοκεντρικό, χωρίς βία και χωρίς διακρίσεις, που σέβεται την αξιοπρέπεια και αναγνωρίζει τη μοναδικότητα κάθε παιδιού. Ένα σχολείο που ενθαρρύνει τα παιδιά να καλλιεργήσουν τις κλίσεις και τα ταλέντα τους, τα εφοδιάζει με γνώσεις και δεξιότητες και τα ενδυναμώνει, ώστε να αναπτύξουν σταδιακά την αυτονομία τους.

Αγαπημένα μου παιδιά,

Παρακολουθώ τους τελευταίους μήνες, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις προσπάθειες που γίνονται, σε διάφορα επίπεδα, για να υποστηριχθούν οι συνάνθρωποί μας που έχουν βρεθεί, λόγω της οικονομικής κρίσης, κοντά στο φάσμα της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Σημειώνω με ιδιαίτερη ικανοποίηση, ότι, στην προσπάθεια αυτή έχετε και εσείς σημαντική συμμετοχή. Είμαι σίγουρη ότι θα παραμείνετε δυνατοί στηρίζοντας κάθε παιδί, αλλά και κάθε ενήλικα που είναι κοντά σας και το έχει ανάγκη. Την ίδια στιγμή, υπογραμμίζω την ευθύνη της πολιτείας να συνεχίσει και να ενισχύσει, στο μέγιστο δυνατό βαθμό, τη δική της προσπάθεια προκειμένου κανένα παιδί και καμιά οικογένεια να μη στερηθούν το δικαίωμα τους στην αξιοπρέπεια.

Με αυτές τις σκέψεις, εύχομαι σε όλες και όλους, μια δημιουργική, παραγωγική και ευχάριστη σχολική χρονιά γεμάτη συγκινήσεις και νέες - πάντα θετικές ελπίζω - εμπειρίες.Κατεβάστε το αρχείο Word Μήνυμα Επιτρόπου για Νέα Σχολική Χρονιά 2013-14.doc


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα

Back To Top