Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού

Ανεξάρτητος Εθνικός Οργανισμός Δικαιωμάτων του Παιδιού - Κύπρος

  • Πραγματοποιήθηκε στις 13 και 14 Μαρτίου 2009 διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με θέμα «Εκπαίδευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα» στο οποίο συμμετείχαν 65 εκπαιδευτικοί Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης.
  • Στόχος του σεμιναρίου ήταν
  • Α. Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μεγάλης ομάδας εκπαιδευτικών στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων γενικά και , ειδικότερα, στο θέμα των Δικαιωμάτων του Παιδιού.
  • Β. Η κατάρτιση των εν λόγω εκπαιδευτικών ως προς το πώς μπορούν να χρησιμοποιήσουν στην τάξη τους την έκδοση του Συμβουλίου της Ευρώπης «Compasito, Εγχειρίδιο στα Ανθρώπινα Δικαιώματα για Παιδιά» .
  • Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Υπηρεσία Προαγωγής Υγείας του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και το Κέντρο Στήριξης Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.
  • Οι εκπαιδευτές χρησιμοποιήθηκαν είναι άτομα με προηγούμενη εμπειρία στην κατάρτιση καθόσον αφορά τη χρήση του «Compasito» στα πλαίσια αντίστοιχων σεμιναρίων του Συμβουλίου της Ευρώπης ενώ περαιτέρω, στο σεμινάριο συμμετείχε αντιπρόσωπος του Συμβουλίου της Ευρώπης για παρουσίαση του Compasito.
  • Το σεμινάριο είχε διαδραστικό χαρακτήρα και θα βασίστηκε στις ανάγκες των εκπαιδευτικών. Περιέλαβε παρουσιάσεις, διαδραστικά εργαστήρια και συζητήσεις ενώ δόθηκε η ευκαιρία στους εκπαιδευομένους να εργαστούν σε ομάδες, να συμμετάσχουν σε παρουσιάσεις και να σχεδιάσουν το προσωπικό τους σχέδιο δράσης. Παράλληλα οι εκπαιδευτικοί είχαν πρόσβαση σε εκπαιδευτικό υλικό και την ευκαιρία να ενταχθούν σε ευρύτερα ευρωπαϊκά δίκτυα εκπαιδευτικών που ασχολούνται με το ίδιο θέμα.Κατεβάστε το αρχείο Word Xairetismos epitropou yia to diimero ekpedeftiko programma final 13-3-2009.doc


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα

Back To Top