Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού

Ανεξάρτητος Εθνικός Οργανισμός Δικαιωμάτων του Παιδιού - Κύπρος

    Η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, κα Λήδα Κουρσουμπά, αναχώρησε για τη Βαρσοβία όπου θα συμμετέχει στο διεθνές συνέδριο που οργανώνει το National Competence Center, στις 3-4 Μαρτίου 2011, στη Βαρσοβία, με θέμα “I love. I do not hit. The whole Europe against child abuse”.

    Το ως άνω συνέδριο πραγματοποιείται στα πλαίσια της επικείμενης Πολωνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και θεωρείται πολύ σημαντικό στην προσπάθεια για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας, σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί μέσω της ανταλλαγής απόψεων και ιδεών και της διαμόρφωσης μιας κοινής στρατηγικής και εκστρατείας καταπολέμησης του εν λόγω φαινομένου.

    Στα πλαίσια του εν λόγω σεμιναρίου, η Επίτροπος θα είναι μια από τους βασικούς ομιλητές και θα παρουσιάσει το θέμα “Combating Domestic Violence against children in Cyprus”. Η Επίτροπος, θα δώσει μια σύντομη περιγραφή της παρούσας κατάστασης στην Κύπρο, σε σχέση με τα θέματα που αφορούν στην ενδοοικογενειακή βία, όπως αυτή εκδηλώνεται εναντίον των παιδιών, επικεντρώνοντας στη σχετική εθνική νομοθεσία και τις διαδικασίες για το χειρισμό υποθέσεων κακοποιημένων παιδιών στην οικογένεια. Στα πλαίσια αυτά η Επίτροπος, θα αναπτύξει τις δικές της πρωτοβουλίες και εισηγήσεις αναφορικά με το θέμα.

    Η δράση αυτή της Επιτρόπου εντάσσεται στα πλαίσια των δραστηριοτήτων που ήδη έχει αναπτύξει σε σχέση, αφενός, με τη συμμετοχή της στην εκστρατεία του Συμβουλίου της Ευρώπης με τίτλο “One in Five” που έχει ως στόχο τον τερματισμό της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών και αφ’ εταίρου, με τις προτεραιότητες που έθεσε πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για συνέχιση της εφαρμογής των Κατευθυντήριων Γραμμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης του 2007 σχετικά με την προστασία και προώθηση των δικαιωμάτων του παιδιού οι οποίες εστιάζονται στην καταπολέμηση κάθε μορφής βίας εναντίον των παιδιών.

    03 Μαρτίου 2011

Κατεβάστε το αρχείο Word ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΒΑΡΣΟΒΙΑ.doc


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα

Back To Top