Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού

Ανεξάρτητος Εθνικός Οργανισμός Δικαιωμάτων του Παιδιού - Κύπρος


Στα πλαίσια της Παγκύπριας Εκστρατείας Ενημέρωσης και Δράσης «Συμμετέχουμε Ενεργά στη Προστασία των Δικαιωμάτων του Παιδιού», που η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, Λήδα Κουρσουμπά, πραγματοποιεί για τα δέκα χρόνια λειτουργίας του Θεσμού στην Κύπρο, έλαβε χώρα, σήμερα 31/10/2018, Εκδήλωση Γνωριμίας με τους Δικαιωματοήρωες, σε συνεργασία με την Τράπεζα Κύπρου, στα Κεντρικά Γραφεία Διοίκησης της Τράπεζας Κύπρου.

Για τους σκοπούς της Εκστρατείας, το Γραφείο της Επιτρόπου προχώρησε, σε μια, φιλική προς τα παιδιά Προδημοτικής και Δημοτικής ηλικίας, έκδοση της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού, ομαδοποιώντας τα δικαιώματα μέσα από 46 εικόνες, με απλή και κατανοητή από τα μικρότερα παιδιά γλώσσα τα οποία εικονογραφήθηκαν με ανάπτυξη των Δικαιωματοηρώων από την εικονογράφο Λήδα Βαρβαρούση. Η έκδοση της Σύμβασης για παιδιά, που ετοίμασε η Επίτροπος, αποτελεί ένα άριστο εκπαιδευτικό εργαλείο και, συνάμα, μέσο ενδυνάμωσης των παιδιών. Είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Επιτρόπου (www.childcom.org.cy), και, ως εκ τούτου, είναι εύκολα προσβάσιμη στον καθένα, μικρό και μεγάλο. Αριθμός αυτών των εικόνων με τους Δικαιωματοήρωες έχει, επίσης, αξιοποιηθεί για τη δημιουργία ενημερωτικού Τρίπτυχου για τα Δικαιώματα του Παιδιού καθώς και Αφίσας, που θα σταλούν σε όλα τα σχολεία Προδημοτικής και Δημοτικής Εκπαίδευσης (δημόσια και ιδιωτικά). Η εικονογράφηση και η έκδοση του Τριπτύχου και της Αφίσας έγιναν με τη συνεργασία της Τράπεζας Κύπρου, στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής της Ευθύνης.

Στην Εκδήλωση συμμετείχαν παιδιά από τρία Δημοτικά Σχολεία, τα οποία μέσα από βιωματικά εργαστήρια είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα δικαιώματα τους. Το ρόλο συντονιστών των εργαστηρίων ανάλαβαν τα μέλη της Ομάδας Εφήβων Συμβούλων της Επιτρόπου (ΟΕΣ), τα οποία μέσα από διαδραστικές δραστηριότητες, ενημέρωσαν τα παιδιά για τα δικαιώματα τους και τους παρουσίασαν τους Δικαιωματοήρωες, το Τρίπτυχο και την Αφίσα. Την Εκδήλωση χαιρέτησαν η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, Λήδα Κουρσουμπά, και ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Χαμπιαούρης, ο οποίος εξέφρασε την ευαρέσκεια του για την πρωτοβουλία της Επιτρόπου να καταρτίσει και προωθήσει σε όλα τα σχολεία Προδημοτικής και Δημοτικής Εκπαίδευσης υλικό για τα δικαιώματα του παιδιού με μορφή φιλική προς τα παιδιά.Κατεβάστε το αρχείο Word Δελτίο Τύπου Εκδήλωση -31-10-2018 - final.docx


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα

Back To Top