Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού

Ανεξάρτητος Εθνικός Οργανισμός Δικαιωμάτων του Παιδιού - ΚύπροςΗ παγκύπρια Εκστρατεία Ενημέρωσης και Δράσης «Συμμετέχουμε Ενεργά στην Προστασία των Δικαιωμάτων του Παιδιού», πραγματοποιήθηκε από την Επίτροπο Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, Λήδα Κουρσουμπά, στο πλαίσιο των 10 χρόνων λειτουργίας του Θεσμού, σε συνεργασία με τη μεγαλύτερη γαλακτοβιομηχανία της Κύπρου, Χαραλαμπίδης Κρίστης, στο πλαίσιο του προγράμματος έμπρακτης προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.
Η έναρξη της Εκστρατείας ανακοινώθηκε επίσημα στις 12/09/2018 και δημοσιοποιήθηκε το πρόγραμμα και οι δράσεις της, σε εκδήλωση, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Στροβόλου.


Στόχος της Εκστρατείας ήταν κάθε σπίτι και κάθε άτομο μέσα στην κυπριακή κοινωνία να ενημερωθεί για τα δικαιώματα του παιδιού. Στο πλαίσιο της επικοινωνιακής προβολής της Εκστρατείας, επιλέγηκε το hashtag #ThinkRight, απόλυτα συνδεδεμένο με το σκεπτικό ότι σκεφτόμαστε σωστά, όταν σκεφτόμαστε στη βάση των δικαιωμάτων των παιδιών. Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια, και οι 11 συσκευασίες των 6 τύπων φρέσκου γάλακτος Χαραλαμπίδης Κρίστης, οι οποίες έφεραν στην ετικέτα τους, τα βασικά μηνύματα -μέσω εικονογραφήσεων- των δικαιωμάτων του παιδιού.

Σύμμαχοί της Εκστρατείας, ήταν πρώτα τα ίδια τα παιδιά. Ακούραστοι σύμμαχοι του Θεσμού για 10 χρόνια, βαδίζουν δίπλα του, διεκδικούν, ενημερώνονται και ενημερώνουν, ενδυναμώνονται και συμμετέχουν ενεργά.
Στο πλαίσιο της Εκστρατείας ξεχωριστό ρόλο είχε το Δίκτυο Συμμάχων για τα Δικαιώματα του Παιδιού, με 40 ευρέως αναγνωρίσιμα άτομα, από το χώρο των media, της τέχνης, του αθλητισμού, του πολιτισμού και τον ακαδημαϊκό χώρο. 40 πρόσωπα, τα οποία, για 10 μήνες, συνέβαλαν με τη δική τους φωνή και δράση στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινωνίας και της Πολιτείας.

Η Εκστρατεία ξεκίνησε στις 12 Σεπτεμβρίου 2018 και ολοκληρώθηκε σε 10 μήνες, όσα και τα χρόνια λειτουργίας του Θεσμού. Δέκα δικαιώματα του παιδιού έφτασαν σε κάθε παιδί και ενήλικα, σε κάθε σπίτι, στην Κύπρο, μέσα από το φρέσκο γάλα Χαραλαμπίδης – Κρίστης, την προβολή τους σε δημόσια λεωφορεία που θα διακινούνται σε όλη την Κύπρο, τα μέλη του Δικτύου των Συμμάχων για τα Δικαιώματα του Παιδιού και, φυσικά, από τα ίδια τα παιδιά.


Πιο κάτω μπορείτε να δείτε όλες τις δράσεις που έγιναν στα πλαίσια της εκστρατείας:

Back To Top