Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού

Ανεξάρτητος Εθνικός Οργανισμός Δικαιωμάτων του Παιδιού - Κύπρος


Περί τα τέλη Μαΐου αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαμόρφωση ειδικού θαλάμου στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας, στον οποίο θα νοσηλεύονται παιδιά που αντιμετωπίζουν ψυχιατρικά προβλήματα.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Υπουργός Υγείας Δρ. Χρίστος Πατσαλίδης, μετά από συνάντηση που είχε με την Επίτροπο Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού κα Λήδα Κουρσουμπά, η λειτουργία του εν λόγω θαλάμου θα επιλύσει προσωρινά τα προβλήματα που υπάρχουν στον συγκεκριμένο τομέα.

Ο θάλαμος, ο οποίος θα ενταχθεί στο ίδρυμα «Νέα Ελεούσα», θα στελεχωθεί από νοσηλευτικό προσωπικό και ιδρυματικούς λειτουργούς του Τμήματος Ευημερίας.

Ο Δρ. Πατσαλίδης σημείωσε, ωστόσο, ότι η τελική επίλυση του προβλήματος θα επιτευχθεί με τη λειτουργία ενδονοσοκομειακής παιδοψυχιατρικής Μονάδας στο Μακάρειο Νοσοκομείο, η δημιουργία της οποίας έχει ήδη δρομολογηθεί.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν, επίσης, διάφορες προτάσεις της Επιτρόπου Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού, οι οποίες, όπως τόνισε ο κ. Υπουργός, θα τύχουν της ενδεικνυόμενης προσοχής από το Υπουργείο Υγείας.

Ο Δρ. Πατσαλίδης εξέφρασε, παράλληλα, την εκτίμηση του για το έργο που επιτελεί η Επίτροπος Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού, σημειώνοντας ότι στους λίγους μήνες της λειτουργίας του θεσμού, η κα Κουρσουμπά έχει προβεί σε παρεμβάσεις οι οποίες έφεραν ουσιαστικά αποτελέσματα.

Η υγεία, κατέληξε ο κ. Υπουργός, αποτελεί κοινό στόχο όλων μας και μέσα σε αυτό το πλαίσιο όλοι οι φορείς και οι υπηρεσίες έχουν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο.

Από της πλευράς της, η κα Κουρσουμπά ευχαρίστησε τον Δρα Πατσαλίδη για το γεγονός ότι αντέδρασε άμεσα και αποφασιστικά στην παρέμβαση της αναφορικά με την εσφαλμένη, όπως ανέφερε, τοποθέτηση παιδιών με ψυχιατρικά προβλήματα σε ακατάλληλους θαλάμους. Εξέφρασε, επίσης, τη βεβαιότητα της για στενή και εποικοδομητική συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας.


Πηγή: Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών


 Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών - Ανακοινωθέντα Υπ. Υγείας.mht


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα

Back To Top