Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού

Ανεξάρτητος Εθνικός Οργανισμός Δικαιωμάτων του Παιδιού - Κύπρος

Συνάντηση της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού με την αντιπροσωπία της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Εθνικών Μειονοτήτων του Ρουμανικού Κοινοβουλίου.
25/6/2014

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 25/6/2014 στο Γραφείο της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, συνάντηση της Επιτρόπου με την αντιπροσωπία της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Εθνικών Μειονοτήτων του Ρουμανικού Κοινοβουλίου, παρουσία του Ρουμάνου πρέσβη. Στην αντιπροσωπία μετείχαν οι Αντιπρόεδροι της Επιτροπής, κα Tamara Dorina Ciofu και κος Tudor Ciuhodaru, ο Γραμματέας, κος Ioan Sorin Roman, καθώς και το Μέλος της Επιτροπής, κα Claudiu Andrei Tănăsescu. Την αντιπροσωπία συνόδευσε η Σύμβουλος της Επιτροπής, κα Marcela Monica Stoica. Στόχος της συνάντησης ήταν να συζητηθούν θέματα που άπτονται των δικαιωμάτων του παιδιού.
Η κα Κουρσουμπά, καλωσόρισε τους καλεσμένους και εξήγησε το ρόλο του θεσμού της Επιτρόπου στην Κύπρο με βάση τη νομοθεσία, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις αρμοδιότητές της, στους 4 πυλώνες δράσης του Γραφείου της, καθώς και στη θεματολογία των παραπόνων που εξετάζει. Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι του Ρουμανικού Κοινοβουλίου, αναφέρθηκαν στην ανάγκη για θέσπιση ενός τέτοιου θεσμού και στη χώρα τους, κάτι το οποίο θα είναι εφικτό μέσα από την προώθηση της σχετικής νομοθεσίας. Για το σκοπό αυτό, ζητήθηκε αντίγραφο των περί Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Νόμων του 2007 [Ν.74(Ι)/2007] και 44(Ι)/2014, ως μια καλή πρακτική για την ετοιμασία της δικής τους νομοθεσίας. Στη συνέχεια, η αντιπροσωπεία επεσήμανε τα προβλήματα τα οποία εντοπίζει στην Ρουμανία και που θεωρεί ότι αποτελούν παραβίαση των δικαιωμάτων του παιδιού.Πίσω στην προηγούμενη σελίδα

Back To Top