Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού

Ανεξάρτητος Εθνικός Οργανισμός Δικαιωμάτων του Παιδιού - Κύπρος


Για να περιηγηθείτε εικονικά στην Εικαστική Έκθεση της Επιτρόπου, πατήστε εδώ:
«Έχω γνώμη, έχω ιδέες, έχω άποψη. Μ’ ακούει κανείς;»
Παιδιά και Καλλιτέχνες Δημιουργούν Έργα για το Δικαίωμα στη Συμμετοχή250 παιδιά από 10 σχολεία όλων των βαθμίδων και γεωγραφικών περιοχών και 9 καλλιτέχνες δημιούργησαν τα δικά τους έργα! Το Θέμα: το δικαίωμα του παιδιού στη συμμετοχή. Άφησαν λοιπόν, το δικό τους, δημιουργικό αποτύπωμα για τους τρόπους με τους οποίους οι απόψεις των παιδιών επικοινωνούνται, ακούγονται και λαμβάνονται υπόψη στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων. Με εργαλείο μας το διαδίκτυο, φιλοξενήσαμε αυτά τα έργα παιδιών και καλλιτεχνών και ετοιμάσαμε μια εικονική περιήγηση εικαστικής έκθεσης.

Μια περιήγηση που απευθύνεται στον καθένα από εμάς με στόχο, όχι μόνο την εικαστική απόλαυση των έργων, αλλά και την ευαισθητοποίηση για την εφαρμογή και διασφάλιση του δικαιώματος του παιδιού στη συμμετοχή. Όπως κάθε έργο τέχνης, έτσι και στη συγκεκριμένη περίπτωση, εναπόκειται στον επισκέπτη να διεισδύσει σε αυτά και να ερμηνεύσει με τον δικό του τρόπο τα μηνύματα των 259 καλλιτεχνών. Οι δημιουργίες τους μια φωνή, η δική τους φωνή προς την Πολιτεία, προς όλους τους επαγγελματίες και προς τον καθένα από εμάς, για να αφουγκραστούμε τον αντίκτυπο της στέρησης της φωνής των παιδιών. Μια διαπίστωση που μπορεί και θα πρέπει να οδηγήσει σε δράσεις.

Ο σύνδεσμος της εικονικής περιήγησης της εικαστικής έκθεσης με τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες που την συνοδεύουν έχει σταλεί προς όλες τις σχολικές μονάδες σήμερα, 20 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού, για αξιοποίηση. Αποτελεί δε, μια ευχάριστη και δημιουργική ανάπαυλα από την καθημερινότητα για τον καθένα από εμάς. Εξάλλου, πόσες φορές μας δίνεται η ευκαιρία να επισκεφθούμε μια κοινή έκθεση παιδιών και καλλιτεχνών;

Ευχόμαστε σε όλους καλή περιήγηση!
Κατεβάστε το αρχείο Word ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Εικαστική Έκθεση - 20.11.2020.docxΠίσω στην προηγούμενη σελίδα

Back To Top