Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού

Ανεξάρτητος Εθνικός Οργανισμός Δικαιωμάτων του Παιδιού - ΚύπροςΗμερίδα κατά του ρατσισμού “Νοιάζομαι... Δρω... Σταματώ τον Ρατσισμό”

8/2/2016


Απόψεις των παιδιών για το εργαστήριο:

- "Η μέρα που αφιερώσαμε στο σχολείο μας κατά του ρατσισμού ήταν γεμάτη εκπλήξεις. Ήταν μια μέρα πολύ φιλική. Μου άρεσε πολύ. Παίξαμε θέατρο, γνωρίσαμε την Υπάτη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες, δυσκολευτήκαμε να διαλέξουμε τι θα αφήναμε πίσω αν συνέβαινε κάτι κακό όπως πόλεμος, μάθαμε κοινές λέξεις που μιλούν οι ελληνοκύπριοι και οι τουρκοκύπριοι του τόπου μας, μάθαμε τα δικαιώματα μας και παίξαμε μαζί τους".

- Νοιάζομαι, δρω σταματώ τον ρατσισμό. Νομίζω πως αυτό κάναμε στην ημερίδα κατά του ρατσισμού. Είμασταν όλοι οι εαυτοί μας και το διασκεδάσαμε. Το να ζούμε χωρίς ρατσισμό είναι δικαίωμά μας. Ο πόλεμος, όπου και να συμβαίνει, στερεί την χαρά, στερεί τη ζωή".

- Ήταν σπουδαία και διαφορετική μέρα. Νιώσαμε την φρίκη της προσφυγιά και της απώλειας, αφού και μόνο μέσα από ένα παιχνίδι, αναγκαστήκαμε να επιλέξουμε τι θα διαλέγαμε να πάρουμε μαζί μας στην περίπτωση πολέμου. Ήταν πολύ δύσκολη απόφαση. Μάθαμε την διαφορά ανάμεσα στον πρόσφυγα και τον μετανάστη, μεταμορφωθήκαμε και διασκεδάσαμε μέσα από το θέατρο και την μουσική, γνωρίσαμε μέσα από παιχνίδι τα δικαιώματά μας. Ακούσαμε για πρώτη φορά κάποιον να μιλά τούρκικα και να χρησιμοποιεί ελληνικές λέξεις. Ήταν μια μέρα κατά του ρατσισμού, υπέρ τη χαράς, της διαφορετικότητας και της αποδοχής".


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα

Back To Top