Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού

Ανεξάρτητος Εθνικός Οργανισμός Δικαιωμάτων του Παιδιού - Κύπρος

Στη βάση των αρμοδιοτήτων που ο περί της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Νόμος ορίζει, η Επίτροπος έχει περιλάβει στο Πρόγραμμα Στρατηγικού Σχεδιασμού της την επιμόρφωση διαφόρων επαγγελματικών ομάδων στη διαδικασία ανάπτυξης εργαλείου για τη διασφάλιση του συμφέροντος του παιδιού. Η εκπαίδευση θα είναι ολοήμερη και θα διεξαχθεί στις 20 και 27 Οκτωβρίου 2021. Την εκπαίδευση θα εκπονήσει η ομάδα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, που απαρτίζεται από τους ακαδημαϊκούς/ερευνητές Δρ. Χρήστος Παναγιωτόπουλος (Καθηγητής Κοινωνικής Εργασίας), Δρ. Αννα Πλεύρη (Επίκουρη Καθηγήτρια Νομικής Σχολής) και Δρ. Ιωάννα Κατσουνάρη (Διδάσκουσα Τμήματος Ψυχολογίας). Η εκπαίδευση στοχεύει να συμβάλει στη δραστηριοποίηση των συμμετεχόντων για την ανάπτυξη εξειδικευμένης διαδικασίας διασφάλισης του συμφέροντος του παιδιού σχετική με τις επαγγελματικές αρμοδιότητες της κάθε ομάδας. Την εκπαίδευση προσκλήθηκαν να παρακολουθήσουν επαγγελματίες από τις πιο κάτω Υπηρεσίες:

  • Υπουργείο Εσωτερικών: Διοικητικοί Λειτουργοί και από Υπηρεσία Ασύλου και Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης
  • Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας: Διοικητικοί Λειτουργοί και εκπαιδευτικοί ψυχολόγοι, σχολικοί συμβούλοι, μέλη της Ομάδας Άμεσης Παρέμβασης και του Παρατηρητηρίου για τη Βία στο Σχολείο και συνδετικοί λειτουργοί της Ειδικής Εκπαίδευσης.
  • Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων: Λειτουργοί των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας
  • Αστυνομία Κύπρου: Διοικητικοί Λειτουργοί και επαγγελματίες του Τμήματος Καταπολέμησης Εγκλήματος που ασχολούνται με παιδιά (συμπεριλαμβανομένων επαγγελματιών από τα ακόλουθα γραφεία:Γραφείο Χειρισμού Θεμάτων Βίας στην Οικογένεια και Κακοποίησης Ανηλίκων και Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων)
  • Γενικός Εισαγγελέας: Λειτουργοί της Νομικής Υπηρεσίας
  • Υπουργείο Υγείας: Διοικητικοί Λειτουργοί και επαγγελματίες των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων
 Εκπαιδευση_Παρουσιαση_20.10.2021.pptx
Πίσω στην προηγούμενη σελίδα
Back To Top