Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού

Ανεξάρτητος Εθνικός Οργανισμός Δικαιωμάτων του Παιδιού - Κύπρος


Είναι με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση που αποδέχτηκα για ακόμη μια φορά την πρόσκληση των συντελεστών της Ιστοσελίδας paidiatros.com προκειμένου να απευθύνω χαιρετισμό στο Συνέδριο που διοργανώνουν για Γονείς και Εκπαιδευτικούς.

Η Ιστοσελίδα paidiatros.com, συνδυάζοντας την επιστημονική εγκυρότητα, την απλή και κατανοητή και συνάμα φιλική προς τον αναγνώστη γλώσσα και αξιοποιώντας πλήρως τις δυνατότητες που παρέχει η ψηφιακή τεχνολογία, προσφέρει μια ολοκληρωμένη και σύγχρονη άποψη για μια πληθώρα θεμάτων που αφορούν στην υγεία του παιδιού υπό την ευρύτερη έννοια του όρου.

Μέσα από την ενημέρωση και τις πληροφορίες που παρέχει, ο συγκεκριμένος δικτυακός τόπος μπορεί να λειτουργήσει ως ένα αξιόπιστος σύμβουλος για κάθε γονιό, εκπαιδευτικό και κάθε άλλο άτομο που ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για τα συγκεκριμένα θέματα. Παράλληλα, μέσα από το διαδραστικό του πεδίο, δίνει τη δυνατότητα ανάπτυξης ενός διαλόγου ανάμεσα στο ενδιαφερόμενο κοινό και τους ειδικούς. Η θεσμοθέτηση του Συνεδρίου για Γονείς και Εκπαιδευτικούς επεκτείνει περαιτέρω τις δυνατότητες αυτής για διάλογο και ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα στους ειδικούς, από τη μια και τους γονείς και εκπαιδευτικούς, από την άλλη.

Κυρίες και κύριοι,
Η γνώση συνιστά το σημαντικότερο εφόδιο που μπορούμε να λάβουμε προκειμένου να φροντίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα παιδιά μας. Σωστά, επιστημονικά έγκυρα και σφαιρικά ενημερωμένοι γονείς και εκπαιδευτικοί μπορούν να εγγυηθούν ένα πιο ασφαλές και συνάμα πιο ενδυναμωτικό περιβάλλον για τα παιδιά. Ένα περιβάλλον που θα τους παρέχει προστασία μακριά από κινδύνους χωρίς να ακυρώνει τη δυνατότητά τους να αναπτύξουν την αυτονομία τους και να απολαύσουν το πλήρες φάσμα των δικαιωμάτων τους.

Είναι για τούτο, ακριβώς, το λόγο που θεωρώ ότι τόσο η ιστοσελίδα paidiatros.com όσο και το ετήσιο συνέδριο που διοργανώνει συνιστούν σημαντική ενίσχυση στην αποστολή που έχω ως Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού στην Κύπρο.

Κλείνοντας, θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της ιστοσελίδας paidiatros.com και, ιδιαίτερα, στο Δρ. Αδάμο Χατζηπαναγή, Πρόεδρο της επιστημονικής και οργανωτικής επιτροπής, για τη διοργάνωση του σημερινού συνεδρίου, αλλά και για τις συνεχείς και συνεπείς προσπάθειες και δράσεις του για προώθηση θεμάτων που στοχεύουν να διασφαλίσουν ένα σημαντικότατο δικαίωμα του παιδιού, το δικαίωμα στην υγεία.
Με τις σκέψεις αυτές, εύχομαι σε όλους ένα ιδιαίτερα γόνιμο Συνέδριο.Κατεβάστε το αρχείο Word ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ.doc


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα

Back To Top