Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού

Ανεξάρτητος Εθνικός Οργανισμός Δικαιωμάτων του Παιδιού - Κύπρος


  - Για να υπάρχει ειρήνη παγκόσμια πρέπει να υπάρχει προστασία από το κράτος. Να βοηθά περισσότερο εκείνους που χρειάζονται περισσότερο.

  - Για να υπάρχει ειρήνη παγκόσμια πρέπει το κάθε άτομο να λάβει κάποια μέτρα, για παράδειγμα να μην υπάρχει πόλεμος και ρατσισμός, να συνεργαζόμαστε με άλλους ανθρώπους και να τους σεβόμαστε.

  - Για να υπάρχει ειρήνη στον κόσμο πρέπει να βοηθά ο ένας τον άλλον, να μη θέλουμε τα πάντα δικά μας. Όταν βοηθούμε ο ένας τον άλλο μας κάνει χαρούμενους και ευτυχισμένους.

  - Για να υπάρχει ειρήνη πρέπει όλοι να σεβόμαστε τις απόψεις του άλλου. Είμαστε μικροί και πολλοί δε λαμβάνουν υπόψη τη δική μας άποψη, αλλά σας παρακαλούμε να καλλιεργήσουμε την αγάπη, την αδελφοσύνη και την αλληλεγγύη.

  - Για να υπάρχει ειρήνη στο σχολείο πρέπει να μην υπάρχει ρατσισμός, να μην κρατάμε κακία, να βοηθάμε ο ένας τον άλλο κλπ

  - Για να υπάρχει ειρήνη στην οικογένεια πρέπει να υπάρχει οικογενειακή συζήτηση από όλα τα μέλη, σεβασμός.

  - Ο καθένας από εμάς να δείχνει ειρήνη, αγάπη μεταξύ μας. Να μην ξοδεύουμε χρήματα για όπλα. Έτσι οι άλλες χώρες δε θα βρίσκουν αφορμή για πόλεμο και εμφυλίους.

  - Για να υπάρχει ειρήνη πρέπει να σταματήσουν οι πόλεμοι.

  - Πιστεύω πως για να υπάρχει ειρήνη στο σχολείο πρέπει όλοι να αποδεχόμαστε τον άλλο, να τους κάνουμε παρέα, να τους σεβόμαστε και ποτέ να μην κονταροχτυπιόμαστε.

  - Για να υπάρχει ειρήνη παγκόσμια θέλουμε αγάπη, αλληλεγγύη, ευτυχία, σεβασμό και χωρίς πόλεμο!!!!

  - Για να υπάρχει ειρήνη σε μια χώρα, θα πρέπει να βοηθούμε ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια, ο πρόεδρος να γνωρίζει τι είναι ειρήνη και πώς μπορούμε να την καλλιεργήσουμε και να δίνονται περισσότερα χρήματα σε εκείνους που τα χρειάζονται (π.χ. πολύτεκνες οικογένειες και φτωχούς).
Πίσω στην προηγούμενη σελίδα

Back To Top