Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού

Ανεξάρτητος Εθνικός Οργανισμός Δικαιωμάτων του Παιδιού - Κύπρος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΓΕΠ


Η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού κα Λήδα Κουρσουμπά, έλαβε μέρος στην επίσημη έναρξη της εκστρατείας ενάντια στην σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, που οργάνωσε το Συμβούλιο της Ευρώπης, σε συνεργασία με την Κυβέρνηση της Ιταλίας, στις 29-30 Νοεμβρίου 2010 στην Ρώμη. Στόχοι της εκστρατείας είναι:

1. η προώθηση της υπογραφής και εφαρμογής της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Προστασία των Παιδιών ενάντια στη Σεξουαλική Εκμετάλλευση και Κακοποίηση, και
2. η ενίσχυση των παιδιών, των οικογενειών αλλά και της κοινωνίας γενικότερα με γνώση και εργαλεία αποτροπής ή/και αναφοράς φαινομένων σεξουαλικής βίας εις βάρος των παιδιών.
Το σύνθημα της ευρωπαϊκής εκστρατείας, «ένα στα πέντε», παραπέμπει στο μέγεθος του φαινομένου της σεξουαλικής βίας ενάντια στα παιδιά σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σε αυτή την προσπάθεια, το Συμβούλιο της Ευρώπης στοχεύει να εμπλέξει όλους τους αρμόδιους τοπικούς, εθνικούς και διεθνείς φορείς και οργανισμούς, τα ΜΜΕ, τον Ιδιωτικό τομέα, οργανώσεις νεολαίας, οικογένειες και κοινότητες.

Η Επίτροπος σκοπεύει στο πλαίσιο αυτό, να αναλάβει πρωτοβουλία για επίσπευση της επικύρωσης της Σύμβασης από την Κύπρο και συντονισμού όλων των εμπλεκομένων φορέων της πολιτείας, αλλά και της Κοινωνίας των Πολιτών για δράσεις με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση στα θέματα σεξουαλικής βίας ενάντια στα παιδιά.Κατεβάστε το αρχείο Word ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΤΥΠΟΥ.doc


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα

Back To Top