Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού

Ανεξάρτητος Εθνικός Οργανισμός Δικαιωμάτων του Παιδιού - Κύπρος

Συνέντευξη της Επιτρόπου σε παιδιά του
Δημοτικού Σχολείου Αγίου Ανδρέα (Λευκωσία)

Τη Δευτέρα 1/3/2010 τέσσερις μαθητές της Στ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Ανδρέα επισκέφθηκαν το Γραφείο της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού με σκοπό τη λήψη συνέντευξης από την Επίτροπο για θέματα που αφορούσαν στα Δικαιώματα του Παιδιού. Οι τέσσερις μικροί δημοσιογράφοι, ο Αντρέας, ο Βαγγέλης, ο Μανώλης και ο Νικόλας, έθεσαν πολύ εύστοχα ερωτήματα στην Επίτροπο και πέτυχαν να πάρουν σημαντικές απαντήσεις.

Συγκεκριμένα ζήτησαν να πληροφορηθούν για την παρούσα κατάσταση των Δικαιωμάτων του Παιδιού στην Κύπρο, για το ρόλο της Επιτρόπου σε περιπτώσεις παραβίασης Δικαιωμάτων του Παιδιού, καθώς και για τις ενέργειες στις οποίες μπορεί να προχωρήσει ένα παιδί ή ένας ενήλικας όταν διαπιστώσει καταπάτηση Δικαιωμάτων του Παιδιού. Επιπρόσθετα, τα παιδιά ζήτησαν να ενημερωθούν για τις ενέργειες της Επιτρόπου αναφορικά με την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού και των παιδιών σχετικά με τα Δικαιώματα του Παιδιού καθώς και για τους τομείς προτεραιοτήτων της Επιτρόπου κατά το έτος 2010. Η συνέντευξη της Επιτρόπου θα δημοσιευτεί στο ενημερωτικό έντυπο που εκδίδεται από τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Ανδρέα.

Παράλληλα, τα παιδιά κατέθεσαν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους για τις συνθήκες της ζωής των παιδιών στην Κύπρο, ενώ έδωσαν τις δικές τους προτάσεις για βελτίωση της Ιστοσελίδας της Επιτρόπου και της αίθουσας δραστηριοτήτων του Γραφείου. Η Επίτροπος άκουσε με προσοχή τις προτάσεις των παιδιών και δεσμεύτηκε να τις μελετήσει και να υιοθετήσει όσο το δυνατό περισσότερες από αυτές.

Πίσω στην προηγούμενη σελίδα

Back To Top