Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού

Ανεξάρτητος Εθνικός Οργανισμός Δικαιωμάτων του Παιδιού - Κύπρος

Χαιρετισμός της Επιτρόπου Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού, κας Λήδα Κουρσουμπά,

στην Ετήσια Καλοκαιρινή Εκδήλωση του Πολιτιστικού Ομίλου «Μάλλουρα» Αθηένου

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011, 8:30 μ.μ


Είναι με ιδιαίτερη χαρά που δέχτηκα να θέσω υπό την αιγίδα μου την Ετήσια Καλοκαιρινή Εκδήλωση του Πολιτιστικού Ομίλου «Μάλλουρα», Αθηένου.

Τέτοιες πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες, πέραν από ατομική ολοκλήρωση του ανθρώπου μπορούν να συνεισφέρουν ουσιαστικά και σε κοινωνικό επίπεδο. Ο Πολιτιστικός Όμιλος «Μάλλουρας», Αθηένου μέσα από την πολύχρονη δραστηριοποίηση του στην κοινότητα, εξυπηρετεί ακριβώς αυτό το σκοπό, προσφέροντας σε παιδιά και νέους την ευκαιρία για την πολιτιστική και καλλιτεχνική τους ενασχόληση και έκφραση.

Η Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού κατοχυρώνει το δικαίωμα των παιδιών να συμμετέχουν σε πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Ταυτόχρονα, παρέχει στα παιδιά μια μοναδική δυνατότητα πραγμάτωσης του δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης και ενεργούς συμμετοχής, στα πλαίσια της κοινωνίας.

Η ενασχόληση των παιδιών με πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες προσφέρει σημαντικά στα παιδιά, στην υγιή, ισορροπημένη και ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους.

Μέσα από την τέχνη, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να απελευθερώσουν τις δημιουργικές τους δυνάμεις, να καλλιεργήσουν τη γνώση τους για τον κόσμο και τη σχέση τους με αυτό. Ειδικότερα, μέσα από το χορό και το θέατρο, έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν τον αυθορμητισμό, τη ζωντάνια και το ταλέντο τους. Παράλληλα, η ενασχόληση με τέτοιου είδους δραστηριότητες, παρέχει ευκαιρίες στα παιδιά, για συλλογική συμμετοχή, συνεργασία, αλληλεπίδραση, επαφή με την παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας, αλλά και άλλων λαών, και συμβάλλει στη σταδιακή κοινωνική τους ωρίμανση και ευαισθησία.

Θέλω να συγχαρώ, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου για τη διοργάνωση της σημερινής Εκδήλωσης, και να ευχαριστήσω για την πρόσκληση να τη θέσω υπό την αιγίδα μου.

Πιο θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στα παιδιά που εργάστηκαν σκληρά και με κέφι για να παρουσιάσουν το πλούσιο χορευτικό τους πρόγραμμα.

Με τις σκέψεις αυτές, σας καλώ να απολαύσουμε την αποψινή εκδήλωση.
Κατεβάστε το αρχείο Word ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ.doc


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα

Back To Top