Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού

Ανεξάρτητος Εθνικός Οργανισμός Δικαιωμάτων του Παιδιού - Κύπρος

Η Κύπρος τιμά την πρώτη Ευρωπαϊκή Ημέρα για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Εκμετάλλευση και τη Σεξουαλική Κακοποίηση (18 Νοεμβρίου 2015)

Η νεοσυσταθείσα Ευρωπαϊκή ημέρα για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Εκμετάλλευση και τη Σεξουαλική Κακοποίηση θα παρουσιαστεί σε συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015, στις 11 π.μ. στην Γκαλερί Α.Γ. Λεβέντης στη Λευκωσία. Με την ευκαιρία αυτή, το Συμβούλιο της Ευρώπης θα παρουσιάσει, επίσης, το νέο του βίντεο κινουμένων σχεδίων, για παιδιά (9-13 ετών), με τίτλο: "Μίλησε σε κάποιον που εμπιστεύεσαι", που στόχο έχει να βοηθήσει τα παιδιά να μιλήσουν όταν πέφτουν θύματα σεξουαλικής βίας.

Την επόμενη μέρα, Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015, θα διοργανωθεί σχετική εκδήλωση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, έξω από το κτίριο του Κοινοβουλίου, στη παρουσία του Προέδρου, κ. Γιαννάκη Λ. Ομήρου και Μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων, κατά την οποία θα αφεθούν μπαλόνια στον ουρανό. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την ευκαιρία της νέας Ευρωπαϊκής Ημέρας και με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την επικύρωση της Σύμβασης Lanzarote, του Συμβουλίου της Ευρώπης από την Κυπριακή Βουλή, η οποία τέθηκε σε ισχύ τον Ιούνιο του 2015.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα έρχεται να προστεθεί στις εργασίες του Συμβουλίου της Ευρώπης και των κρατών μελών του, στο πλαίσιο της εκστρατείας ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ για τον τερματισμό της σεξουαλικής βίας κατά των παιδιών.

Οι στόχοι της Ευρωπαϊκής Ημέρας είναι:
  ü να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τη σεξουαλική εκμετάλλευση και τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών, καθώς και για την ανάγκη πρόληψης τέτοιου είδους πράξεων,
  ü να διευκολύνει την ανοιχτή συζήτηση για την προστασία των παιδιών κατά της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης και να βοηθήσει στην πρόληψη και την εξάλειψη του στιγματισμού των θυμάτων,
  ü να προωθήσει την επικύρωση και εφαρμογή της Σύμβασης Lanzarote - ενός μοναδικού-νομικά δεσμευτικού εργαλείου που υποχρεώνει τα συμβαλλόμενα μέρη να ποινικοποιήσουν όλες τις μορφές σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών και διατυπώνει τους τρόπους καταπολέμησής τους.

Ομιλητές στη συνέντευξη τύπου θα είναι οι:
  Ø κ. Αναστάσιος – Παύλος Λεβέντης, Πρόεδρος του Δ.Σ του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη.
  Ø κα Στέλλα Κυριακίδου, Εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και Μέλος της Συντονιστικής Ομάδας του Προγράμματος της Κύπρου για την εκστρατεία ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ.
  Ø κ. Ανδρέας Ασσιώτης, Γενικός Διευθυντής, Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
  Ø κα Λήδα Κουρσουμπά, Επίτροπος για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Η συνέντευξη τύπου θα διεξαχθεί στα αγγλικά, την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015, στις 11 πμ στην Γκαλερί Α.Γ. Λεβέντη, Οδός Α.Γ. Λεβέντη (τέως Οδός Λεωνίδου), 1097 Λευκωσία, Κύπρος. Για περισσότερες πληροφορίες ή διαπίστευση: Κα Anne Godfrey, Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, anne.godfrey@coe.int, τοπικό κινητό +357 991 830 59.Κατεβάστε το αρχείο Word CoE press release- GR - 18.11.2015.docx


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα

Back To Top