Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού

Ανεξάρτητος Εθνικός Οργανισμός Δικαιωμάτων του Παιδιού - Κύπρος

Ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Διαγωνισμού για το Σχεδιασμό του Λογότυπου της Ομάδας Εφήβων Συμβούλων της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού

Η Επίτροπος με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού για το Σχεδιασμό του Λογότυπου της Ομάδας Εφήβων Συμβούλων της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Στις 17/10/2011 έληξε η προθεσμία υποβολής συμμετοχών για το Διαγωνισμό Σχεδιασμού του Λογότυπου της Ομάδας Εφήβων Συμβούλων της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού. Αποδεκτές έγιναν οι συμμετοχές που παραδόθηκαν μέχρι την εν λόγω ημερομηνία και οι οποίες έφεραν σφραγίδα ταχυδρομείου όχι αργότερα από τις 17/10/2011.

Ο διαγωνισμός στέφθηκε με τεράστια επιτυχία, καθότι υποβληθήκαν συνολικά 89 συμμετοχές λογοτύπων από μαθητές λυκείων, τεχνικών και ιδιωτικών σχολών μέσης εκπαίδευσης, από όλες τις επαρχίες της Κύπρου. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι συμμετοχές διακρίνονταν για την πρωτοτυπία και την ευστοχία τους, κάτι που φανέρωνε ότι τα παιδιά που συμμετείχαν μελέτησαν το ρόλο της Ομάδας Εφήβων Συμβούλων της Επιτρόπου και, αφού έβαλαν το μεράκι και τη φαντασία τους, δημιούργησαν καταπληκτικά λογότυπα.

Η Κριτική Επιτροπή η οποία συστάθηκε από την Επίτροπο περιλάμβανε α) τον κο Ιωάννη Οικονόμου, Γραφίστα, που προσέφερε τις γνώσεις του σε εθελοντική βάση, β) τρεις λειτουργούς του Γραφείου της Επιτρόπου-υπεύθυνους για τα θέματα και τη λειτουργία της Ομάδας Εφήβων και γ) τα μέλη της Ομάδας Εφήβων Συμβούλων της Επιτρόπου.

Η διαδικασία αξιολόγησης των συμμετοχών που υποβλήθηκαν έγινε σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση οι συμμετοχές αξιολογήθηκαν στη βάση των όρων και κριτηρίων όπως περιγράφονταν στην προκήρυξη του Διαγωνισμού και στη βάση των τεχνικών τους χαρακτηριστικών από το μέλος της Επιτροπής κο Ιωάννη Οικονόμου.

Στη δεύτερη φάση, όλες οι συμμετοχές οι οποίες πληρούσαν τους όρους του διαγωνισμού και είχαν τα απαραίτητα τεχνικά χαρακτηριστικά παρουσιάστηκαν στην Ομάδα Εφήβων Συμβούλων της Επιτρόπου, κατά το διήμερο Εκπαιδευτικό Εργαστήρι που διοργανώθηκε στο Τρόοδος, στις 22-23 Οκτωβρίου 2011. Οι συμμετέχοντες στο εργαστήρι (μέλη της Ομάδας Εφήβων Συμβούλων, οι λειτουργοί του Γραφείου και η Επίτροπος), ψήφισαν τη συμμετοχή που προτιμούσαν και με τον τρόπο αυτό διακρίθηκαν τα λογότυπα που κατάλαβαν τις τρεις πρώτες θέσεις. Όσον αφορά το Β’ Βραβείο υπήρξε ισοψηφία ανάμεσα σε τρεις συμμετοχές και όσον αφορά το Γ’ Βραβείο ισοψηφία ανάμεσα σε δύο συμμετοχές.

Το λογότυπο το οποίο κέρδισε το Α’ Βραβείο στο διαγωνισμό κατόπιν κατάλληλης επεξεργασίας θα αποτελέσει το λογότυπο της Ομάδας Εφήβων Συμβούλων της Επιτρόπου και θα χρησιμοποιείται ως τέτοιο όπου ενδείκνυται.

Η Επίτροπος συγχαίρει τους νικητές τους οποίους θα προσκαλέσει να παραλάβουν το βραβείο τους στην Επετειακή Εκδήλωση της 20ης Νοεμβρίου 2011.

Η Επίτροπος επιθυμεί να ευχαριστήσει όλα τα παιδιά τα οποία συμμετείχαν στο Διαγωνισμό και ως ένδειξη εκτίμησης θα λάβουν Πιστοποιητικό Συμμετοχής στο Διαγωνισμό.

Διάκριση
Ψευδώνυμο
Όνομα
Σχολείο
1ο Βραβείο
«The three basic colors of rainbow»
1. Αλέξανδρος Doetzer
2. Αναστασία Τερέζα Κόκκινου
3. Ελευθερία Καυκαλίδου
Α’ Τεχνική Σχολή Λεμεσού
2ο Βραβείο
«3 Musketeers»
1. Ερμιόνη Τζήριδου
2. Ελένη Σχοινά
3. Παναγιώτης Κορακοβούνης
Λύκειο Ακροπόλεως
2ο Βραβείο
«Λόλα»
Έμιλυ Χρίστου
Τεχνική Σχολή Αγίου Λαζάρου Λάρνακα
2ο Βραβείο
«Πύραβλος»

Σημείωση: Πρώτη παραλλαγή της κύριας ιδέας
1. Πατρίσια-Ελίσα Λουπουσόρου
2. Ειρήνη Κούσιου
3. Αγάθη Κούσιου
Τεχνική Σχολή Μακάριος Γ’ Λευκωσία
3ο Βραβείο
«Αγία Τριάδα»
1. Μάριος Νικολάου
2. Κώστας Τριπάτσας
3. Χαράλαμπος Τσικέλλης
Τεχνική Σχολή Μακάριος Γ’ Λευκωσία
3ο Βραβείο
«Πύραβλος»

Σημείωση: Τρίτη παραλλαγή της κύριας ιδέας
1. Πατρίσια-Ελίσα Λουπουσόρου
2. Ειρήνη Κούσιου
3. Αγάθη Κούσιου
Τεχνική Σχολή Μακάριος Γ’ Λευκωσία
Κατεβάστε το αρχείο Word ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ.doc


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα

Back To Top