Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού

Ανεξάρτητος Εθνικός Οργανισμός Δικαιωμάτων του Παιδιού - Κύπρος

Συνάντηση Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού με αντιπροσωπεία της ΠΣΕΜ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ , 04/12/2013


    Η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, Λήδα Κουρσουμπά, συναντήθηκε χθες, στο Γραφείο της, με αντιπροσωπεία της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών (ΠΣΕΜ). Πρόκειται για την πρώτη επίσημη συνάντηση της Επιτρόπου με την ΠΣΕΜ μετά την τροποποίηση των περί Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων Νόμων του 2007 και 2014 [Ν. 74(Ι)/2007 και Ν44(Ι)/2014] στη βάση της οποίας εγκαθιδρύεται και θεσμική σχέση μεταξύ της Επιτρόπου και της ΠΣΕΜ με τη συμμετοχή εκπροσώπου της ΠΣΕΜ στην Ομάδα Συμβούλων της Επιτρόπου.


    Στα πλαίσια της συνάντησης, η Επίτροπος, συνεχάρη το Δ.Σ. της ΠΣΕΜ για την εκλογή τους και τους ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο τους. Η Επίτροπος επισήμανε στα μέλη της αντιπροσωπείας ότι, η ΠΣΕΜ συνιστά ένα από τους σημαντικότερους θεσμούς δημοκρατικής συμμετοχής των παιδιών στην Κύπρο, και ως εκ τούτου, ένα πολύτιμο συνεργάτη της Επιτρόπου στην προσπάθειά της να προωθήσει τα συμφέροντα των παιδιών. Παράλληλα, η Επίτροπος, υπογράμμισε ότι ως ο κατ’ εξοχήν θεσμός για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων του παιδιού στην Κύπρο, μπορεί και θέλει να είναι συνεργάτης της ΠΣΜΕ στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.


    Η διαβούλευση που ακολούθησε ανάμεσα στην Επίτροπο και τα μέλη της αντιπροσωπείας της ΠΣΕΜ κάλυψε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, περιλαμβανομένων των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στο χώρο της εκπαίδευσης ως αποτέλεσμα της οξείας οικονομικής κρίσης που έχει πλήξει τη χώρα μας, το φαινόμενο της βίας στο χώρο του σχολείου και η ανάγκη ανάπτυξης περιεκτικών, ολοκληρωμένων και παιδαγωγικά κατάλληλων προγραμμάτων σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης.


    Η Επίτροπος συζήτησε με την αντιπροσωπεία της ΠΕΣΜ, τρόπους περαιτέρω επέκτασης και εμβάθυνσης της συνεργασίας της με την ΠΣΕΜ διαβεβαιώνοντας τους ότι οι θέσεις και απόψεις τους, αποτελούν πάντα, σημαντικό σημείο αναφοράς στη διαμόρφωση των δικών της θέσεων και τοποθετήσεων για κάθε θέμα που αφορά τα παιδιά.


    Η Επίτροπος προσέφερε τη δυνατότητα σε όλα τα μέλη του ΔΣ της ΠΣΕΜ να παρακολουθήσουν εξειδικευμένο διαδραστικό εργαστήριο που θα οργανώσει η ίδια, επικεντρωμένο στην ενδυνάμωση των παιδιών στην άσκηση του δικαιώματος συμμετοχής, την οποία τα μέλη της αντιπροσωπείας της ΠΣΕΜ αποδέχτηκαν με ικανοποίηση. Το εργαστήριο θα προγραμματιστεί σε χρόνο που προσφέρεται με βάση το πρόγραμμα των παιδιών.Κατεβάστε το αρχείο Word Δελτίο τύπου για τη συνάντηση Επιτρόπου - ΠΣΕΜ 4.12.2014.doc


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα

Back To Top