Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού

Ανεξάρτητος Εθνικός Οργανισμός Δικαιωμάτων του Παιδιού - Κύπρος

Ανάληψη της Προεδρίας του ΕΝΟC από την Κύπρια Επίτροπο για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Η Κύπρια Επίτροπος για τα Δικαιώματα του Παιδιού Λήδα Κουρσουμπά, ανέλαβε σήμερα την Προεδρία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιτρόπων για Παιδιά (European Network of Ombudspersons for Children-ENOC) στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης του Δικτύου που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία. Η κα Κουρσουμπά θα προεδρεύει του ΕΝΟC μέχρι και τον Οκτώβριο του 2013.

Το ΕΝΟC σήμερα αριθμεί 42 μέλη-ανεξάρτητους οργανισμούς για τα δικαιώματα των παιδιών (independent children’s rights institutions-ICRIs) από 34 χώρες, στις οποίες περιλαμβάνονται οι 23 από τις 27 χώρες κράτη-μέλη της ΕΕ. Στόχος του ΕΝΟC είναι η προώθηση και προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών, όπως αυτά εκφράζονται από τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού (United Nations Convention on the Rights of the Child-UNCRC). Συγκεκριμένα, λειτουργεί ως δίκτυο για ανταλλαγή πληροφοριών και επαγγελματική υποστήριξη μεταξύ των μελών του, προωθεί το σχεδιασμό στρατηγικών για την καλύτερη εφαρμογή της UNCRC, υποστηρίζει την ίδρυση νέων ICRIs, προσφέροντας στήριξη σε τέτοιες πρωτοβουλίες και τέλος ενθαρρύνει την επαφή και αλληλοϋποστήριξη μεταξύ των διαφόρων ICRIs και δικτύων από όλο τον κόσμο.

Η Γενική Συνέλευση του ΕΝΟC ψήφισε σήμερα επίσημη Δήλωση του Δικτύου που πραγματεύεται την αποτελεσματική πρόληψη και παρέμβαση για αντιμετώπιση της νεανικής παραβατικότητας στην Ευρώπη, η οποία καταρτίστηκε στη διάρκεια του 16ου Ετήσιου Συνεδρίου του, που πραγματοποιήθηκε στις 10 και 11 Οκτωβρίου στη Λευκωσία με θέμα «Νεανική Παραβατικότητα: Δικαιοσύνη Φιλική προς τα παιδιά - Δομές και Διαδικασίες για Πρόληψη και Παρέμβαση» (Juvenile Delinquency – Child Friendly Justice, Structures and Processes for Prevention and Intervention).Κατεβάστε το αρχείο Word 2nd press release Νew.doc


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα

Back To Top