Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού

Ανεξάρτητος Εθνικός Οργανισμός Δικαιωμάτων του Παιδιού - Κύπρος

Χαιρετισμός Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού
Λήδας Κουρσουμπά στην εκδήλωση του Συνδέσμου Στήριξης Ατόμων με τη Νόσο Αλτσχάιμερ με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Αλτσχάιμερ

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου - Ώρα 6.00 μ.μ.
Αίθουσα “Ειρήνη” - Οδός Λήδρας, Λευκωσία

Είναι με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας στην όμορφη αυτή εκδήλωση που οργανώνει ο Σύνδεσμος Στήριξης Ατόμων με τη Νόσο Αλτσχάιμερ με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Αλτσχάιμερ.

Η νόσος Αλτσχάιμερ η πιο κοινή σήμερα μορφή άνοιας, επηρεάζει την καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο. Όπως συμβαίνει με κάθε εκφυλιστική νόσο ο αριθμός των ατόμων που επηρεάζει το Αλτσχάιμερ επεκτείνεται πολύ πιο πέρα από τους ασθενείς που προσβάλλει. Είμαι μια ασθένεια που αφορά επίσης την οικογένεια και, σε μεγάλο βαθμό, την ευρύτερη κοινότητα του ασθενή. Υπό το πρίσμα αυτό, η ενημέρωση του κοινού όσον αφορά τα χαρακτηριστικά της ασθένειας αλλά και τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να υποστηρίξουμε τα άτομα με Αλτσχάιμερ τα οποία βρίσκονται κοντά μας και, κατ’ επέκταση, το έργο και η δράση του Συνδέσμου Στήριξης Ατόμων με τη Νόσο Αλτσχάιμερ, είναι απαραίτητη και ιδιαίτερα σημαντική.

Είναι με ιδιαίτερη ικανοποίηση που πληροφορήθηκα ότι, ο Σύνδεσμος έχει αποφασίσει να εμπλέξει στην προσπάθειά του για ενημέρωση του κοινού και τα παιδιά. Με τον τρόπο αυτό, ο Σύνδεσμος, όχι μόνο ενισχύει το ενημερωτικό του επιτελείο με μια από τις πλέον δυναμικές ομάδες του πληθυσμού, αλλά και συμβάλλει στη γεφύρωση των σχέσεων της τρίτης με την πρώτη ηλικία. Πάνω από όλα, με την επιλογή του αυτή, ο Σύνδεσμος συμμετέχει στην ενδυνάμωση των παιδιών και την προώθηση της αναγνώρισής τους, ως ενεργών πολιτών μιας ευνομούμενης πολιτείας, οι οποίοι μπορούν να συμμετέχουν και να έχουν άποψη στα πράγματα που συμβαίνουν γύρω τους. Για το λόγο αυτό, ως Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, θα ήθελα να συγχαρώ το Σύνδεσμο Στήριξης Ατόμων με τη Νόσο Αλτσχάιμερ και προσωπικά την πρόεδρό του φίλη Νόνη Διάκου για την επιλογή τους αυτή.

Κλείνοντας, θέλω να συγχαρώ, τον εικαστικό Νικόλα Παναγή για την έκθεση έργων του εμπνευσμένων από τη νόσο, που απολαμβάνουμε σήμερα. Πάνω από όλα, όμως, θέλω να συγχαρώ τα παιδιά, τα οποία με τόσο ενθουσιασμό έχουν ανταποκριθεί στην πρόσκληση του Συνδέσμου να συμμετέχουν στην ενημερωτική του εκστρατεία. Εκφράζω ιδιαίτερα συγχαρητήρια στους μαθητές της Αγγλικής Σχολής για το τεράστιο πανό με ζωγραφιές που έχουν ετοιμάσει. Ταυτόχρονα, συγχαίρω τις καθηγήτριες, που τους έχουν εμπνεύσει σε όλη αυτή τη διαδρομή. Θέλω να επαινέσω, δε, ιδιαίτερα την εξαιρετική ιδέα των παιδιών να ζητήσουν από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού την αποστολή ενημερωτικής εγκυκλίου σε όλα Δημοτικά Σχολεία. Είναι προς τιμήν του Υπουργού ότι, έχει ανταποκριθεί θετικά και η εγκύκλιος θα αποσταλεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Με τις σκέψεις αυτές, εύχομαι σε όλους κι όλες ένα ευχάριστο απόγευμα και, παράλληλα, σας καλώ, μιμούμενοι το παράδειγμα των παιδιών, να στηρίξετε το Σύνδεσμο και να προωθήσετε τα μηνύματά του.Κατεβάστε το αρχείο Word Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ - 20-9-2014- final (2).doc


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα

Back To Top