Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού

Ανεξάρτητος Εθνικός Οργανισμός Δικαιωμάτων του Παιδιού - Κύπρος

Συνάντηση Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού με την ΠΣΕΜ
Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011, 10:30 π.μ.

Την Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου, 2011 στις 10:30 πμ., η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, Λήδα Κουρσουμπά, είχε συνάντηση με μέλη της ΠΣΕΜ. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων σε σχέση με θέματα που απασχολούν τόσο την ατζέντα της ΠΣΕΜ όσο και της Επιτρόπου. Συγκεκριμένα, τα μέλη της ΠΣΕΜ και η Επίτροπος συζήτησαν τα θέματα που η ΠΣΕΜ έχει θέσει σε προτεραιότητα, όπως η εμφάνιση των μαθητών (μαθητική στολή, κόμμωση κτλ), η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, η ελευθερία της έκφρασης και ο μαθητικός συνδικαλισμός και τα μαθητικά διήμερα.

Η Επίτροπος ενημέρωσε τα παιδιά για τις θέσεις της αναφορικά με τα θέματα της χρήση κινητών τηλεφώνων στα σχολεία, της αντικοινωνικής συμπεριφοράς παιδιών στο χώρο του σχολείου, της σχέσης παιδιών και ΜΜΕ και της επιχορήγησης αγοράς υπολογιστή για όλους τους μαθητές. Επιπρόσθετα, η Επίτροπος πληροφόρησε τα μέλη της ΠΣΕΜ για την ετοιμασία Οδηγού για Μαθητικά Συμβούλια που πραγματοποιεί αυτή τη στιγμή, τη διεξαγωγή παγκύπριας έρευνας για τα παιδιά μεταναστών, το Πρόγραμμα Επισκέψεων της σε σχολεία, την επιμόρφωση εκπαιδευτικών για τα Δικαιώματα του Παιδιού και την Ομάδα Εφήβων Συμβούλων της Επιτρόπου.

Η Επίτροπος εκφράζει την ικανοποίησή της για τη συνάντηση με την ΠΣΕΜ, καθώς θεωρεί ότι πραγματοποιήθηκε ένας εποικοδομητικός διάλογος με τα παιδιά. Η ανταλλαγή απόψεων με τους μαθητές αποτελεί έμπρακτη εφαρμογή του δικαιώματος των παιδιών στη Συμμετοχή και εμπίπτει στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της για εντοπισμό και προώθηση των απόψεων των παιδιών και την εκπροσώπησή των ιδίων και των συμφερόντων τους σε όλα τα επίπεδα.Κατεβάστε το αρχείο Word ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΤΥΠΟΥ.doc


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα

Back To Top