Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού

Ανεξάρτητος Εθνικός Οργανισμός Δικαιωμάτων του Παιδιού - Κύπρος

Θέση Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού

Η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού κα Λήδα Κουρσουμπά εκφράζει τη λύπη της για την εξέλιξη που πήρε το θέμα αναφορικά με την ημερομηνία διεξαγωγής του 15ου Συνεδρίου της ΠΣΕΜ.

Η Επίτροπος έχει τη θεσμική ευθύνη να προασπίζεται και να προαγάγει γενικά τα δικαιώματα των παιδιών και ειδικότερα το δικαίωμά τους να διαμορφώνουν και να εκφράζουν την άποψή τους σε κάθε θέμα που τα αφορά και αυτή να λαμβάνεται υπόψη σε συνάρτηση με την ηλικία και το βαθμό ωριμότητάς τους.

Η θεσμοθετημένη λειτουργία των δημοκρατικά εκλεγμένων Σχολικών Μαθητικών Συμβουλίων, των ΕΣΕΜ και των ΠΣΕΜ και κατ’ επέκταση τα Μαθητικά Συνέδρια των ΕΣΕΜ και το Παγκύπριο Μαθητικό Συνέδριο της ΠΣΕΜ συμβάλλουν σημαντικά στην προαγωγή και διασφάλιση του δικαιώματος συμμετοχής.

Η Επίτροπος θεωρεί ότι, ανεξάρτητα από τις όποιες ενστάσεις υπήρξαν ως προς την ημερομηνία διεξαγωγής του, η θετική ανταπόκριση στην πρόσκληση της ΠΣΕΜ για συμμετοχή στην τελετή έναρξης του Συνεδρίου από όλους τους πολιτειακούς και θεσμικούς φορείς ήταν επιβεβλημένη, ως ελάχιστη ένδειξη τιμής στην ΠΣΕΜ και κατ’ επέκταση στο σύνολο των μαθητών.
Λευκωσία, 24 Μαρτίου 2010Κατεβάστε το αρχείο Acrobat ΠΣΕΜ.pdf


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα

Back To Top