Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού

Ανεξάρτητος Εθνικός Οργανισμός Δικαιωμάτων του Παιδιού - Κύπρος

Χαιρετισμός Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, Λήδας Κουρσουμπά, στη Γιορτινή Φιλανθρωπική Εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιττας του Συνδέσμου Οικογενειών με Τρίδυμα και Άνω

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014, 5.00 μ.μ.
Προεδρικό ΜέγαροΕίναι με ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι σήμερα εδώ, σε αυτή την όμορφη εκδήλωση για την κοπή της Βασιλόπιττας του Συνδέσμου Οικογενειών με Τρίδυμα και Άνω, την οποία φιλοξενεί εδώ στο Προεδρικό Μέγαρο η Πρώτη Κυρία της Δημοκρατίας η κυρία Άντρη Αναστασιάδη.

Ό, τι και να πω για την κα Αναστασιάδη είναι λίγο. Το ενδιαφέρον της για ότι αφορά τα παιδιά και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους είναι σ’ εμένα πολύ γνωστό. Η δε απλόχερη προσφορά της σε θέματα στήριξης είναι νομίζω γνωστή σε όλους. Φιλοξενώντας και στηρίζοντας τέτοιες εκδηλώσεις, όπως η σημερινή, θέτει ψηλά, με πράξεις και όχι λόγια, τον πήχη της κοινωνικής προσφοράς.

Εύχομαι σε όλες και όλους χρόνια πολλά και ευτυχισμένο το 2014. Γνωρίζουμε φυσικά, ότι θα είναι μια ακόμη δύσκολη χρονιά για την οικονομία του τόπου μας και,

κατ’ επέκταση, για την κοινωνία και τον καθένα από εμάς ξεχωριστά. Μια χρονιά την οποία καλούμαστε, ως πολίτες, να αντιμετωπίσουμε με αίσθημα ευθύνης και αποφασιστικότητας, επιστρατεύοντας και το τελευταίο απόθεμα ανθρωπισμού, ευαισθησίας και κοινωνικής αλληλεγγύης που ως κοινωνία διαθέτουμε.

Την ίδια στιγμή αναμένουμε από την Πολιτεία, να αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο, τους πολύ περιορισμένους πόρους που διαθέτει, προκειμένου να σταθεί δίπλα και να στηρίξει, στοχευμένα, τις ομάδες του πληθυσμού που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη και ιδιαίτερα τα παιδιά.

Πιστεύω ότι, μέσα σε αυτό το πνεύμα, θα αντιμετωπιστούν και τα αιτήματα του Συνδέσμου Οικογενειών με Τρίδυμα και Άνω. Όπως γνωρίζετε, έχω παρευρεθεί στη συνάντηση του Συνδέσμου με το Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, κάτι που μου είχε ζητηθεί από τον ίδιο τον Πρόεδρο, ώστε να εκφράσω απόψεις για τα δικαιώματα των παιδιών. Εξ΄ όσων πληροφορούμε, ο Πρόεδρος έτεινε ευήκοον ους στα όσα τέθηκαν υπόψη του μετά τη συνάντηση, και επιδεικνύει προσωπικό ενδιαφέρον για τον καλύτερο τρόπο επίλυσής τους.

Θέλω να συγχαρώ το Σύνδεσμο Οικογενειών με Τρίδυμα και Άνω για όλη τη δράση του. Τέλος, συγχαίρω όλες και όλους εσάς που βρίσκεστε σήμερα εδώ για να υποστηρίξετε με το μικρό σας οβολό τις ανάγκες των δυσπραγούντων οικογενειών του Συνδέσμου. Εύχομαι ξανά καλό 2014 γεμάτο υγεία και χαρά.Κατεβάστε το αρχείο Word Κόψιμο βασιλόπιττας Προεδρικό-Σύνδ. Τριδύμων 22.1.14.doc


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα

Back To Top