Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού

Ανεξάρτητος Εθνικός Οργανισμός Δικαιωμάτων του Παιδιού - Κύπρος

Προώθηση από την Επίτροπο Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού,
Λήδα Κουρσουμπά, της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού, 1η Ιουνίου


Για να τιμηθεί η Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, 1η Ιουνίου, η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, Λήδα Κουρσουμπά, προέβηκε σε δράσεις και συμμετείχε σε διάφορες εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν ανά την Κύπρο τις μέρες αυτές. Σε μήνυμα της που στάλθηκε και διαβάστηκε σε όλα τα σχολεία της Κύπρου, η Επίτροπος τόνισε ότι στις ιδιαίτερα κρίσιμες αυτές συνθήκες που αντιμετωπίζει η χώρα μας, η υποχρέωση για διασφάλιση και προαγωγή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθίσταται ακόμη πιο επιτακτική. Ειδικότερα, ανέφερε, σε ότι αφορά τα δικαιώματα των παιδιών, οφείλουμε σήμερα, όσο ποτέ προηγουμένως, να εντατικοποιήσουμε την προσπάθειά μας για τη δημιουργία του προστατευτικού πλαισίου και την παροχή των υπηρεσιών που θα επιτρέψουν την υγιή και ολόπλευρη ανάπτυξη κάθε παιδιού ως ενεργού και δραστήριου μέλους της κοινωνίας μας. Σε περιόδους κρίσης επεσήμανε η Επίτροπος, η στήριξη και η ενδυνάμωση των παιδιών είναι η σοφότερη η επένδυση που μπορεί να γίνει για τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος.

Η Επίτροπος στήριξε έμπρακτα με χαιρετισμούς της καθώς και με ενημερωτικό υλικό, τη διοργάνωση εκδηλώσεων για την 1η Ιουνίου, όπως το Φεστιβάλ Παιδιού του Δήμου Αγίου Δομετίου, το Ετήσιο Φεστιβάλ Παιδιού της Επαρχιακής Επιτροπής Προστασίας και Ευημερίας Παιδιού Λεμεσού, τη Γιορτή του Παιδιού που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος και η Σχολική Εφορεία Λύσης, την εκδήλωση αφιερωμένη στα παιδιά του Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού Τρούλλων, το Παιδικό Πανηγύρι Χαράς που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων Πόλης και Επαρχίας Λευκωσία, το Φεστιβάλ Παιδιού που διοργάνωσε η Επιτροπή Προστασίας και Ευημερίας του Παιδιού Λευκωσίας-Κερύνειας και το Φεστιβάλ Παιδιού της Επαρχιακής Επιτροπής Προστασίας και Ευημερίας του Παιδιού Πάφου. Σε χαιρετισμό της η κα Κουρσουμπά κάλεσε τα παιδιά να συμβάλουν στην κοινή προσπάθεια για τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους και όλες. Όπως τόνισε, σε αυτή την κρίσιμη για τον τόπο περίοδο, η θέση των παιδιών, δεν είναι απλά δίπλα στους ενήλικες, αλλά μαζί τους. Ως ενήλικες, χρειαζόμαστε το δυναμισμό, τη ζωντάνια και τη φαντασία τους και έχουμε ανάγκη τη δημιουργικότητα και την αισιοδοξία τους.

Για τη σημασία της Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού, η Επίτροπος μίλησε σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, όπως την τηλεοπτική εκπομπή «Με καλή παρέα» του ΡΙΚ 1, τη ραδιοφωνική εκπομπή «Η Κύπρος σήμερα» του Super Sport FM, καθώς και τη ραδιοφωνική εκπομπή «Παιδιά στον αέρα» του Πρώτου Προγράμματος Ραδιοφώνου του ΡΙΚ.







Κατεβάστε το αρχείο Acrobat Ανακοίνωση 1η Ιουνίου 2013.pdf


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα





Back To Top