Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού

Ανεξάρτητος Εθνικός Οργανισμός Δικαιωμάτων του Παιδιού - Κύπρος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Λήδας Κουρσουμπά, με τον Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης Nils Muižnieks


Την Πέμπτη, 10/12/2015, η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, Λήδα Κουρσουμπά, δέχτηκε στο Γραφείο της, επίσκεψη του Επιτρόπου Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης Nils Muižnieks.

Στο πλαίσιο της συνάντησης η Κύπρια Επίτροπος είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον Επίτροπο του Συμβουλίου της Ευρώπης για το θεσμικό της ρόλο και αποστολή και να του αναπτύξει τους κύριους άξονες της δράσης της. Η Κύπρια Επίτροπος αναφέρθηκε στη γενικότερη εικόνα που παρουσιάζει το επίπεδο διασφάλισης των δικαιωμάτων του παιδιού στην Κύπρο, δίνοντας έμφαση σε διαπιστώσεις και εισηγήσεις της, όπως αυτές καταγράφονται στις Εκθέσεις και Θέσεις της Επιτρόπου.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η επίδραση που η οικονομική κρίση είχε στην προστασία και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των παιδιών στην Κύπρο, ειδικότερα σε θέματα που αφορούν τη μετανάστευση (οικογένειες προσφύγων, ασυνόδευτοι ανήλικοι, οικογένειες με μακροχρόνια παραμονή, οικογένειες άτυπων μεταναστών) την επιδοματική πολιτική, την ενιαία εκπαίδευση, την ενδοοικογενειακή και σεξουαλική βία.

Ο κ. Muižnieks ευχαρίστησε την Κύπρια Επίτροπο και τη συγχάρηκε για το πλούσιο και πολύ σημαντικό έργο που επιτελεί υπογραμμίζοντας, παράλληλα, πλήρη στήριξη του ιδίου και του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο θεσμικό ρόλο που αυτή επιτελεί.


Κατεβάστε το αρχείο Word Συνάντηση ΕΠΔΠ με Επ.Ανθρ.Δικ.ΣτΕ 10.12.15.doc


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα

Back To Top