Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού

Ανεξάρτητος Εθνικός Οργανισμός Δικαιωμάτων του Παιδιού - Κύπρος

Η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, Λήδα Κουρσουμπά, στην 3η Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το Σύστημα Δικαιοσύνης Ανηλίκων, στο Λονδίνο στις 7 και 8 Νοεμβρίου 2012.

Η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, κα Λήδα Κουρσουμπά, προσκλήθηκε και συμμετείχε ως ομιλήτρια υπό την ιδιότητα της και ως Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιτρόπων για το Παιδί (ENOC), στην 3η Συνάντηση του European Council for Juvenile Justice (ECJJ) με θέμα «Investing in Children:ensuring effective and efficient youth justice systems in time of crises», που έλαβε χώρα στο Λονδίνο στις 7 και 8 Νοεμβρίου 2012.

To ECJJ δημιουργήθηκε το 2009 από το International Juvenile Justice Observatory και σε αυτό μετέχουν άτομα με ειδική γνώση/προσφορά σε θέματα δικαιοσύνης ανηλίκων από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Κυπρία Επίτροπος διορίστηκε από τον Μάρτιο του 2012 ως επίσημο μέλος του ECJJ. Στόχος του ECJJ είναι η δημιουργία μιας μόνιμης πλατφόρμας ειδικών στο σύστημα δικαιοσύνης για παιδιά και νέους, για την προώθηση καλύτερης εφαρμογής των διεθνών προτύπων σε εθνικό επίπεδο και για προώθηση θεμάτων που άπτονται του συστήματος δικαιοσύνης για παιδιά και νέους στην ευρωπαϊκή ατζέντα.

Η κα Κουρσουμπά στην εν λόγω Συνάντηση παρουσίασε τα πορίσματα του 16ου Ετήσιου Συνεδρίου του ΕNOC που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο στις 10 και 11 Οκτωβρίου 2012 με θέμα «Juvenile Delinquency – Child Friendly Justice, Structures and Processes for Prevention and Intervention». Ειδικότερα, η Κυπρία Επίτροπος παρουσίασε τις εισηγήσεις του Συνεδρίου ως προς τα μέτρα που πρέπει να λάβουν οι χώρες της Ευρώπης αναφορικά με τα παιδιά που βρίσκονται αντιμέτωπα με το νόμο, τόσο στον τομέα της πρόληψης όσο και της παρέμβασης, και κατέδειξε την ανάγκη βελτίωσης του Συστήματος Δικαιοσύνης που αφορά τα ανήλικα άτομα.Κατεβάστε το αρχείο Word Δελτίο Τύπου 7 Νοεμβρίου 2012.doc


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα

Back To Top