Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού

Ανεξάρτητος Εθνικός Οργανισμός Δικαιωμάτων του Παιδιού - Κύπρος

Λευκωσία, 13 Ιανουαρίου 2016
Κύριο Άριστο Μιχαηλίδη
Διευθυντή Σύνταξης Εφημερίδας “Ο Φιλελεύθερος”
mailbox@phileleftheros.com
(Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου)

Αγαπητέ κύριε Μιχαηλίδη,

Η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, Λήδα Κουρσουμπά, εκφράζει έκπληξη και συνάμα ενόχληση σχετικά με αναφορά που γίνεται στο θεσμό σε δημοσίευμα της εφημερίδας “Ο Φιλελεύθερος”, του Σαββάτου 9/01/2015, σελ. 7, το οποίο υπογράφεται με τα αρχικά Λ.Πς και έχει τίτλο “Παιδιά: μοχλός πίεσης”.

Η Επίτροπος, παραπέμπει τον υπογράφοντα τόσο στη σχετική της Θέση [«Θέση της Επιτρόπου, αναφορικά με τη νομοθεσία και τις διαδικασίες/διοικητικές πρακτικές που διέπουν την εγγραφή και έκδοση πιστοποιητικού γεννήσεως – Ιούνιος 2015»] όσο και στο Δελτίο Τύπου του Γραφείου της ημερ. 22/12/2015 [“Τέλος .. στο τέλος εγγραφής για τις γεννήσεις παιδιών στην Κυπριακή Δημοκρατία”], που βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Γραφείου της (www.childcom.org.cy).

Μια προσεκτική, κριτική ανάγνωση των πιο πάνω, συνηγορεί ότι, η Επίτροπος, κάθε άλλο παρά μασά τα λόγια της, όσον αφορά το θέμα των παιδιών χωρίς πιστοποιητικά, το οποίο, εξάλλου, η ίδια ανάδειξε και πιέζει για άμεση επίλυσή του, επισημαίνοντας έντονα ότι, τα παιδιά δεν μπορεί να χρησιμοποιούνται ως μοχλός πίεσης για εξασφάλιση οικονομικών υποχρεώσεων των γονιών τους.

Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα αν ήταν δυνατόν η παρούσα, να δημοσιευτεί σε αντίστοιχη θέση, με το ως άνω δημοσίευμα, στην έκδοσης της εφημερίδας, το ερχόμενο Σάββατο.

Με εκτίμηση,
Επίτροπος Προστασίας των
Δικαιωμάτων του ΠαιδιούΚατεβάστε το αρχείο Word ΓΕΠ 11 11 062 - Α Μιχαηλίδη Φιλελεύθερος - 12 1 2016 - final.doc


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα

Back To Top